Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

lucia verman, dan pally, mihaela fasie cudalbu, diaspora canadiana, lecturi de seara

Mihaela Fășie Cudalbu – Lecturi de seară din diaspora canadiană română

Parafrazând celebrul vers de cântec autentic românesc „că nu e om să nu fi scris o poezie”, aveam să constat dintr-un noian de apariții scriitoricești că aproape tot românul autoexilat a așternut cuvinte pe o hârtie de orice…
mihail sturdza

Mihail Sturdza – Trecutul în noi

Vorbind în Memoires d'Outretombe de trecutul familie sale, Chateaubriand afirma că o face numai pentru a satisface dorinţele nepoţilor săi. Mai puţin făţarnic decât el, recunosc că o fa pentru mulţumirea propriilor mele porniri. Mi-a…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – Formă și fond

Puţini se îngrijesc de fenomenul, constatat prin date statistice, că populaţiunea română scade la număr, că are în fiece an un plus al mortalităţii asupra natalităţii şi că golurile ce le lasă astfel românii sunt suplantate…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – 1888

Acum, când anul înclină spre sfârşit, credem de cuviinţă, deşi evităm orice aprecieri hazardate, să dăm o scurtă dare de seamă asupra stării în care se află diferitele state ale continentului nostru. În Franţa tonul fundamental…
castelul iulia hasdeu, campina, caragiale, ion luca caragiale, universul literar

Cafeluța Culturală – Ion Luca Caragiale – O vizită la castelul „Iulia Hașdeu”

Am fost alaltăieri la castelul Iuliei Hașdeu de la Câmpina, unde am petrecut o zi nespus de încântătoare, ospătat de dl. şi d-na Hașdeu, părinţii proprietarei. Această minunată clădire a fost ridicată în trei ani fără nici…
catalin ciobanu, ursita trandafirului

Cătălin Ciobanu – Ursita trandafirului (poem)

Ivindu-se la est din aburi de lumină, Ursuzul și trufașul, nedeslușit destin, La porțile speranței e socotit străin, Iar vocea lui profană de-asemenea-i străină. Amăgitorul timp ce jefuiește viața, Primejdie vestește pe-acorduri…
sfinxul din bucegi, arhivele transcendente, constantin giurginca

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Biserica Trăznită sau stânca lui Zamolxis

La capătul Șeii Văii Cerbului, mărginit, de o parte de semeața piramidă a muntelui Obârșia, se află un monument megalitic de o mărime impresionantă, în care și savantul francez Emmanuel de Martone a văzut în stâncă o figură…
dragobete, daci, traci, 24 februarie

Dragobetele – sărbătoarea iubirii la români, este moștenit de la daci

La 24 februarie, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereții în Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții. Dragobetele este una dintre multele tradiții străvechi peste care s-a suprapus…