Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

mircea dogaru, poporul de imparati, tara nimanui, romani

Mircea Dogaru – S-a modificat cumva jurământul militar, domnule președinte Klaus Werner Iohannis (scrisoare deschisă)

Domnule Președinte, Subsemnatul Dogaru Mircea, colonel al Armatei Române din anul 2000, mă adresez dvs. în legătură cu insultele inimaginabile aduse Rezervei Armatei Române, al cărei „comandant (fost) suprem” sunteți, de către…
ucimr, icon arts transilvania
,

UCIMR anunță cea de-a XXII-a ediție a Festivalului ICon Arts Transilvania 2024

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță cea de-a XXII-a ediție a Festivalului ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente…
constantin giurginca, arhivele transcendente, dealul ivoiu, culmea goșa

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Dealul Ivoiu din Culmea Goșa

Partea nordică a Culmei Goșa, spre Camboru, poartă numele de Ivoiu, cunoscut și ca Muchia Ariei, ori „În Muchie la Arie”. Dealul Ivoiu surprinde prin soluțiile tehnice aplicate în perimetrul dealului, pentru a creea niște platouri…
Marițica și Gheorghe Bibescu

Istoria Bucureștiului – Portrete și momente – Marițica și Gheorghe Bibescu

Una din frumusețile valahe celebre prin rafinamentul vestimentar, Marițica Bibescu, a doua soție a domnitorului Gheorghe Bibescu (1843-1848), era renumită pentru toaletele sale și pentru naturalețea cu care purta orice, simțindu-se…
bienala de la venetia, ce este munca, serban savu
,

România participă la Bienala de Artă de la Veneția cu proiectul „Ce este munca” a artistului Șerban Savu

Anul acesta România va fi prezentă la Biennale Arte 2024, în perioada 20 aprilie - 24 noiembrie, cu proiectul câștigător Ce este munca de Șerban Savu. Expoziția se va desfășura la Pavilionul Național din Giardini della Biennale și…
placido domingo
,

Concertele de la Cluj-Napoca și București ale legendarului tenor PLACIDO DOMINGO vor fi REPROGRAMATE

București, 19 februarie – Legendarul tenor Placido Domingo a fost nevoit să-și anuleze călătoria în România, din motive medicale; cele două concerte extraordinare pe care urma să le susțină pe 23 februarie 2024, la BT Arena din…
george soros, romania

Costel Neacșu – România ocupată fără trupe: „fantomele” lui Soroș

„Am lăsat dinadins în urmă dezastrul, aflat în plină desfășurare, al COLONIZĂRII ÎN ACT A CULTURII IDENTITARE A ROMÂNIEI. În aceste zile, vânzătorii de pământ românesc, veritabili vânzători de țară, sunt dublați de INTELECTUALI…
u craina, la margine, istorie, mircea dogaru

Mircea Dogaru – Ținutul Românesc de „La Margine” (U Craina) – O istorie neștiută care nu se regăsește în manuale și pe care nu se dorește s-o aflați!

Incheiat in defavoarea otomanilor, razboiul ruso-germano-turc din 1736-1739 a fost urmat si de reglementari teritoriale in nordul Marii Negre, Rusia largindu-si granita prin Tratatul de la 12 septembrie 1740 de la Istambul incheiat cu participarea,…
pasa pasvan-oglu, pasvante chiorul, pasvan-oglu

Mircea Dogaru – Adevărul din spatele unui clișeu istoric: Pașa Pasvan-Oglu și crearea unui stat românesc independent în Valea Timocului

Imaginea cinematografică a celebrului pașă Pazvan-Oglu o cunoaștem din filmele cu haiduci ale lui Dinu Cocea („Răpirea fecioarelor” și „Răzbunarea haiducilor”) iar rolul său era interpretat magistral de marele actor George Constantin.…
a call to spy, vera atkins

Recenzii de recenzii – Ep.3 – A Call to Spy

Salutare dragilor! Astăzi venim cu un film de excepție, pe care cu siguranță că nu l-ați văzut 😉 Astfel vă invităm în lumea spionajului pe urmele celebrei Vera Atkins. Puteți urmări filmul întreg pe link-ul acesta: https://www.dailymotion.com/video/x8g7q5l Haideți…