Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ana & rozafa, bastionul artistilor din brasov
,

UCIMR anunță începerea celei de-a II-a ediții a proiectului cultural româno-albanez „Ana – Rozafa”

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) în parteneriat cu asociația culturală Jakaj Rrok anunță începerea celei de-a II-a ediții a proiectului cultural româno-albanez „Ana - Rozafa”, care își propune…
ion coja, contrarevolutionari, roman, romanii, romani, trianon

Ion Coja – Limba română ca meta-limbaj

Dintre funcţiile limbii, probabil că funcţia metalingvistică este în modul cel mai sigur (mai garantat) elementul prin care limbajul omenesc se deosebeşte total de ceea ce va fi fiind, după unii, limbajul pre-uman sau non-uman. Dacă…
fila fest, festival filarmonic
,

Succes răsunător şi peste 12.000 de participanţi la adoua ediţie FILAfest

Încheiată pe 13 august cu lungi aplauze şi aclamaţii, a doua ediţie FILAfest şi-a împlinit misiunea: publicul tânăr a trăit, a cântat şi s-a bucurat de minunate adaptări orchestrale, jazz, pop şi rock, într-o derulare de forţe…
ion luca caragiale, cincinat pavelescu

Cafeluța Culturală – Caragiale i-a comandat o epigramă lui Cincinat Pavelescu în Gara de Nord (Poveste inedită)

Scriitorii români se distrau și ei copios din când în când! Totul nu era numai literatură sobră și serioasă. În perioada La Belle Epoche, în jurul anului 1900, e adevărat că literatura română prospera de spirit și inteligență,…
svastica daca, simbolul sacru al dacilor

Tudor Urse – Svastica dacilor, din simbol al bunăstării și prosperității, în simbol distructiv folosit în timpuri moderne

Exact cum ați citit! Cum așa? Păi, ia hai să cercetăm mai în amănunt acest cuvânt și legătura sa cu dacii noștri! Cuvântul swastika este de origine sanscrită. Este folosit de mii de ani ca simbol al bunăstării, prosperității…
mircea frentiu

Mircea Frențiu – Tinerii în pericol!

Nu ne depart decât trei decenii de la Cenaclul Flacăra condus de poetul Adrian Păunescu, în care copii, tineri și părinți cântau împreună pe stadioane, slăvindu-i pe martirii și eroii neamului și promovând prin versuri pacea în…
ioan muntean, muzeul taranului roman, flacari si corabii, banat, transilvania
,

Muzeul Țăranului Român – FLĂCĂRI ȘI CORĂBII, mărturii din Banat și Transilvania

FLĂCĂRI ȘI CORĂBII, mărturii din Banat și Transilvania Artist Ioan Muntean Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță 11 august – 8 septembrie 2023, Sala Irina Nicolau Muzeul Național al Țăranului Român din București, în colaborare…
florin olari, prospectiuni in sfera cunoasterii,
,

Expoziţia „Prospecțiuni în sfera cunoașterii” a pictorului Florin Olari continuă toată luna august

Graţie interesul crescut al publicului, expoziţia de artă contemporană „Prospecțiuni în sfera cunoașterii” găzduită la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei, va râmâne deschisă…
laurentiu muntean, fila fest, filarmonica din arad
,

Laurenţiu Muntean, managerul Filarmonicii Arad pe scena FILAFest – Festivalul Filarmonicilor din România

Dirijorul Laurenţiu Muntean, manager al Filarmonicii  Arad, onorează invitaţia de a dirija pe scena FILAFest – Primul Festival dedicat Filarmonicilor din România. În cadrul acestui eveniment, va conduce de la pupitrul dirijoral Orchestra…