In Stiri

Catalin Berenghi - Romania trebuie aparata chiar impotriva celor care sunt platiti s-o apere

Pentru Catalin Berenghi campania pentru strangerea de semnaturi, in vederea alegerile presedintiale, n-a fost un prilej oportunist de a demara o cariera politica pentru a intra si el in randul aspirantilor la „ciolan”. A fost o lupta sincera in incercarea de a stopa jaful, vanzarea si tradarile de tara. Angajamentul lui fundamental a fost referendumul pentru Constitutia Cetatenilor. N-a reusit sa adune insa decat 194.000 de semnaturi (reale!), deci pragul impus de legea electorala n-a fost atins. Totusi, avand in vedere intrarea sa in competitie cu 3 saptamani mai tarziu decat ceilalti candidati (din motive de hartuire politica pe care le-am prezentat in numarul trecut), ca si inscenarea unei chemari la Politia din Suceava pentru un dosar in care el ar fi condus fara carnet (asta cu cateva zile inaintea termenului de depunere a semnaturilor), cele peste 194.000 de semnaturi capata o alta relevanta decat conventia in sine a pragului. Mai exact, in sensul acumularii unui substantial capital favorabil de imagine. In acest moment, Catalin Berenghi este perceput in spatiul public, din ce in ce mai clar (si pe buna dreptate), ca lider hotarat si sincer, dedicat cauzei celor multi. In acest sens, el a dat, pentru CERTITUDINEA, urmatoarea declaratie:

„Am pierdut startul pentru alegerile presedintiale, dar nu am fost scos din lupta. Am anuntat deja ca voi candida la Primaria Capitalei. Asta nu inseamna ca voi abandona celelalte forme de lupta impotriva abuzurilor, nedreptatilor sau incalcarii legilor comise chiar de institutiile care ar trebui sa le pazeasca. Am pe rol 36 de actiuni in instanta, printre care desfiintarea UDMR, cu suspendarea activitatii pana la pronuntarea sentintei. De asemenea una, cea mai recenta, impotriva comunitatii evreiesti din New York, pentru constructia, in Sighetul Marmatiei, dupa modelul 'megamoscheii' din Bucuresti (proiect pe care am reusit sa-l blochez), a unei sinagogi - cea mai mare din Europa centrala si de est, inceputa fara autorizatie de constructie. Ceea ce inseamna sfidarea legilor tarii noastre, obraznicie care nu trebuie acceptata. Actiunea am facut-o impreuna cu jurnalistul Mircea Serban de la Viseu de Sus, senior editor la Cronica Viseuana. Mesajul meu, prin aceste actiuni, este ca Romania, cu legile ei, asa proaste cum sunt, cu patrimoniul ei, cu bogatiile ei, cu oamenii ei exceptionali care sunt pur si simplu izgoniti din tara, inca poate fi aparata si suntem datori s-o aparam. Chiar impotriva celor care sunt platiti pentru asta, dar care fac exact invers.

Nu-mi fac prea mari iluzii, caci lupta e inegala. Ea trebuie purtata insa, continuu, pentru crearea unui curent de opinie impotriva tuturor jefuitorilor si tradatorilor de tara. Solutia cea mai directa si radicala era Constitutia Cetatenilor (cu Legea Cojocaru inclusa), pe care un presedinte o poate supune la referendum. Eu mi-am asumat-o, dar am fost scos din cursa inainte de a intra. Nu-i nimic, sunt destul de tanar, pana la urmatoarele alegeri ma antrenez. Dar, pana atunci, sunt dispus sa acord sprijinul si influenta, pe care le am in spatiul public, unui candidat la presedintie, oricare ar fi el, care se incumeta sa preia angajamentul pe care l-am facut eu atunci cand mi-am anuntat candidatura: referendum pentru Constitutia Cetatenilor. Chiar cu riscul ca promisiunea sa nu mai fie onorata cand se vede cu sacii in caruta. Caci, daca ar castiga si nu-si va respecta cuvantul, stim de la inceput ca e un mincinos si un impostor...

Dar, cum spuneam, nu-mi fac iluzii. Nu va indrazni niciunul sa-si asume acest proiect, caci toti stiu ca aici e teren minat. Ca tot ce inseamna recuperarea reala a Romaniei. Asa ca voi lupta in continuare cu resursele pe care le am: determinarea, vointa, consecventa, dar si sprijinul unor patrioti adevarati care ma ajuta, unii pe fata, altii din umbra. Caci asemenea oameni n-au disparut si sunt mult mai multi decat si-ar dori cei care-i vaneaza. Si care au inceput deja sa se miste”.

Catalin Berenghi

Sursa: CERTITUDINEA nr.49, 2019.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
multiculturalism, educatie
%d bloggers like this: