,

Daniela Samoil Istrate, realizatoarea emisiunii „Părinți la Fix” de la MetropolaTV, lansează cartea pentru copii „Pic, picătura curajoasă”

pic picatura curajoasa, daniela samoil-istrate, lansare carte

Daniela Samoil-Istrate, jurnalist şi antreprenor cultural, realizatoarea emisiunii „Părinte la Fix” de la MetropolaTV, debutează ca autor de cărți pentru copii şi lansează cartea „Pic, Picătura Curajoasă”, volum publicat la Editura Didactica Publishing House, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, cu ilustrații realizate de Cornelia Revulets.

Am scris această carte dedicată segmentului de vârstă între 3-6 ani cu dorința profundă de a le împărtăşi celor mici lecții valoroase despre viață, valori şi emoții într-un mod accesibil şi atragător pentru ei. Cei mici vor descoperi ce înseamnă prietenia, curajul, generozitatea, empatia, recunoştința, vor aprecia valorile familiei şi totodată vor lucra îndeaproape cu părintii folosind instrumentul interactiv de cartonaşe (inserat în carte) ce descriu emoțiile trăite de Pic, ajutându-i astfel sa afle mai multe despre identificarea, integrarea şi gestionarea emoțiilor de la o vârstă mică”, declară Daniela Samoil Istrate.

Părinții şi copiii sunt aşteptați pe 24 martie, de la ora 11:00 la ora 13:30, la Opera Comică pentru Copii, în cadrul evenimentului „Festivalul Cărților Deschise” pentru a descoperi universul lui Pic, dar şi pentru a lua parte la ateliere de dezvoltare emoțională susținute de Roxana Niciev, psihoterapeut şi Andrei Ionel Mocanu, psiholog cognitiv-comportamental, pe baza insertului din carte – un instrument de lucru cu emoțiile ce le permite copiilor sa afle mai multe despre identificarea şi gestionarea emoțiilor, pornind de la călătoria personajului rincipal, Pic.

Copiilor cărora li se vorbeşte despre emoții, care sunt ajutați să le identifice, să le exprime şi să le gestioneze încă de la o vârstă fragedă vor deveni adulții echilibraţi de mâine. De aceea, doresc să contribui alăturii de trainerii implicați în proiect la educaţia emoțională a celor mici realizând sub umbrela Pic, Picătura Curajoasă ateliere de dezvoltare emoțională în grădinițe de stat sau private. De asemenea, instrumentul de lucru cu emoțiile din carte este la îndemâna părinților pentru a continua şi acasă lucrul împreună cu cei mici, stabilind o şi mai bună conexiune părinte-copil”, a completat autoarea.

Cartea va fi disponibilă spre vânzare fizic la Magazinul OCC, iar începând de pe 25 martie și pe site-ul editurii Didactica Publishing House.

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună magia copilăriei și a emoțiilor prin intermediul acestei cărți deosebite. Lansarea cărții „Pic, Picătura Curajoasă” promite a fi un eveniment memorabil, plin de învățături valoroase pentru cei mici.

Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, vă invităm pe pagina de Facebook: PicaturaCurajoasa.

Vă așteptăm cu bucurie la Opera Comică pentru Copii, pe 24 martie, de la ora 11:00 la 13:30!

Despre autor: Daniela Samoil-Istrate

Dublu licențiată în Filosofie și Jurnalism, cu un master în Mass-Media și Comunicare, Daniela Samoil Istrate are acumulată o experiență de 17 ani în media (televiziune – PrimaTV, Antena1, MetropolaTV, radio – Radio 3Net, EuropaFM, Radio21 și presă scrisă și online – România Liberă, Adevărul, dar și ca PR specialist în agenție de publicitate – Republika). Este realizatorul şi prezentatorul emisiunii „Părinte la Fix”, difuzată de luni până vineri de la 11 la 12, la MetropolaTv.

Pe lângă activitatea profesională de bază este și antreprenor cultural, fiind președintele Asociației Culturale ArtCreEdu, inițiator și coordonator al evenimentului Noaptea Dansului alături de Dragoș Samoil (eveniment cu două ediții în 2023 – cel mai mare eveniment dedicat dansului din țară – cu o prezență de 54 de școli de dans pe Calea Victoriei și 2000 de dansatori) și event producer pentru seria de concerte Musical Extravaganza (seria de concerte cu nume sonore ale scenei lirice în prim-plan, dedicată iubitorilor muzicii culte – operă și operetă).

Despre „Pic, Picătura Curajoasă”:

„Pic, Picătura Curajoasă” este o incursiune caldă, sensibilă, o metaforă ce ne poartă pe calea transformării personajului principal, Pic, o picătură de ploaie obișnuită, dar plină de compasiune și dăruire, ce este aleasă de Soare pentru a îndeplini misiunea de a aduce bucurie celor din jur. Pic își începe călătoria eroică, simbolizând parcursul fiecărei vieți, învățând despre ciclurile naturii și transformările apei.

„Pic, Picătura Curajoasă” îi ajută pe cei mici să descopere valori precum prietenia, iubirea, generozitatea, familia și recunoștința, dar este totodată și un instrument de lucru cu emoțiile conținând cartonașe cu emoțiile trăite de personaj, ajutând copiii să afle mai multe despre identificarea, integrarea și gestionarea emoțiilor de la o vârstă mică (3-6 ani).

Despre Editura DPH:

Didactica Publishing House este una dintre cele mai importante edituri educaționale din România.

Are o experiență de 20 de ani pe piața educațională din România și deține un portofoliu de peste 2.000 de titluri– cărți și jocuri educaționale cu adresabilitate din primele luni de viață ale copilului.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu