In Stiri

Hotii de capital au ajuns si la Primaria Capitalei

In ultimii doi ani, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la propunerea Gabrielei Firea, a aprobat infiintarea a 22 de „companii municipale”, societati comerciale cu capital PRIVAT, al Primariei, dar privat, nu public.

Aceste companii municipale au ca obiect de activitate prestarea de servicii publice, care, dupa 1989, au fost realizate de regiile autonome si administratiile publice aflate in subordinea Primariei Capitalei.

Capitalul, format din terenuri, constructii, masini, echipamente etc., aflat in patrimonial regiilor autonome si al administratiilor publice este capital PUBLIC. El nu poate fi vandut, „privatizat”.

Cu cateva zile in urma, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, tot la propunerea Gabrielei Firea, a aprobat desfiintarea Administratiei Strazilor, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane si Administratiei Fondului Imobiliar.
Hotararea adoptata de Consiliul General prevede ca serviciile prestate de administratiile desfiintate sa fie preluate de catre companiile municipale infiintate la propunerea Gabrielei Firea.

Cu cateva saptamani in urma, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, tot la propunerea Gabrielei Firea, a hotarat „reorganizarea” Regiei Autonome Bucuresti, RATB, in Societatea de Transporturi Bucuresti, STB, societate comerciala cu capital PRIVAT, care poate fi vandut. Aceasta hotarare prevede, printre altele, si trecerea cladirii, cu o suprafata construita de 6.900 mp, si a terenului aferent, cu o suprafata de 1.500 mp, unde se afla sediul central al STB, din domeniul public al Municipiului Bucuresti in domeniul privat al aceluiasi Municipiu.

Potrivit prevederilor legale in vigoare, consiliile locale au puterea de a hotari reorganizarea regiilor autonome din subordinea lor in societati comerciale, cu capital privat, precum si puterea de a trece in domeniul privat orice bun aflat in domeniul public al localitatii respective, au puterea de a scoate la mezat, la „privatizare”, tot capitalul creat de poporul roman care a ajuns in administrarea lor prin legislatia adoptata in ultimii 28 de ani.

Gabriela Vranceanu Firea, produs reusit al FSN-ului, metamorfozat in PDSR si, apoi, in PSD, beneficiind si de buni sfetnici, a inteles bine legislatia creata pentru jefuirea poporului roman si s-a hotarat sa o aplice la capitalul ajuns in administrarea Primariei Capitalei Romaniei.

Este de asteptat ca aceeasi majoritate PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, tot la propunerea Gabrielei Firea, sa hotarasca „reorganizarea” RADET, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice, desfiintarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, a Inspectoratelor scolare, a tuturor institutiilor publice din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, infiintarea de noi „companii municipale”, cu capital PRIVAT, trecerea tuturor bunurilor din domeniul public al Municipiului Bucuresti in domeniul PRIVAT al aceluiasi municipiu si preluarea lor de catre „companiile municipale”.

Urmeaza impingerea companiilor municipale in incapacitate de plata, in faliment. Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, tot la propunerea Gabrielei Firea, va avea grija sa numeasca in functiile de administratori ai „companiilor municipale” numai pesedisti si aldisti sadea, incompetenti si hoti, si sa le lase fara contracte, fara bani.

Odata intrate in incapacitate de plata, presa ticalosita va avea grija sa declare aceste companii municipale „gauri negre”, care inghit banii publici, ai contribuabililor. Ele trebuie fie inchise, demolate, fie scoase la vanzare, la privatizare, pe doi lei, asa cum s-a intamplat cu intregul capital care, in 1989, se afla in asa-zisa proprietate socialista de stat.

FSN-ul si urmasele sale, PSD, ALDE, PDL, PNL, UNPR, PMP, au „privatizat”, adica au trecut in proprietatea transnationalilor un capital de peste 500 miliarde de euro si au incasat, la bugetul public national, in schimb, 7 miliarde de euro, plus ceva „comisioane” pentru cozile de topor implicate direct in aceasta megahotie, nedeclarate.

Exemplul Primariei Capitalei va fi, repede, extins la toate primariile din tara, indiferent de coloratura politica a consiliilor comunale, orasenesti, municipale si judetene. Vantul va duce mirosul de os de ros peste tot.

Toate regiile si institutiile publice din subordinea autoritatilor locale vor fi transformate in societati comerciale, in „companii” comunale, orasenesti, municipale si judetene. Toate bunurile din domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor vor fi trecute in domeniul PRIVAT al acestora si preluate de catre „companiile” comunale, orasenesti, municipale si judetene.

In scurt timp, toate aceste „companii” comunale, orasenesti, municipale si judetene vor intra in incapacitate de plata si vor fi scose la „privatizare”.

Valoarea bunurilor aflate in proprietatea comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor tarii este, desigur, mult mai mica decat aceea a capitalului care a facut obiectul Legii 15/1990, peste 500 miliarde de euro, pe care statul roman le-a „privatizat”, adica le-a trecut in proprietatea transnationalilor si a slugilor puse de ei la conducerea statului, pentru care a incasat suma de 7 miliarde de euro.

Institutul National de Statistica nu ne spune cate din cele 150 miliarde de euro reprezentand valoarea imobilizarilor corporale (terenuri, constructii, utilaje, echipamente etc.) ale administratiei publice apartin administratiei centrale si cate apartin administratiei locale, dar putem estima ca cel putin jumatate din acest capital, adica 75 miliarde de euro, se afla in proprietatea autoritatilor publice locale, a comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor.

Pastrand proportiile, prin „privatizarea” companiilor comunale, orasenesti, municipale si judetene, transnationalii si slugile lor de prin primarii vor platii mai putin de un miliard de euro, pentru a deveni proprietarii unei averi de peste 75 miliarde de euro.

Furt in toata regula, pe fata, cu tupeul caracteristic transnationalilor.

De data asta nu mai este, insa, vorba de furt de fabrici, uzine, banci, masini, utilaje, echipamente, constructii, terenuri, agricole si silvice.

Acum ne vor fura strazile, soselele, ulitele, drumurile, spitalele, scolile, universitatile, gradinitele, parcurile, primariile, bisericile, cimitirele.

Ne vor fura si limba, istoria, cultura, traditiile, obiceiurile, credintele.

Ne vor fura si sufletele.

Daca nu ii oprim, ne vor fura tot, ne vor fura tara si ne vor transforma in roboti, buni de munca si multumiti pentru gamela de supa pe care ne-o vor oferi, ranjind la noi cu dispret si ura.

Nimeni si nimic nu ii poate opri, in afara de poporul roman.

Putem sa o facem, cu conditia sa ne unim si sa alungam cozile de topor de la conducerea statului si, apoi, sa scapam de transnationalii care ne fura prin escrocherii juridice si financiare.

Precizez. Nu sunt xenofob. Nici eu, nici conationalii mei romani.

Ii respectam si ii iubim pe strainii care ne iubesc si ne respecta. Ii iubim si ii respectam pe strainii care vor sa vina la noi ca turisti, sau ca negustori.

Nu ii iubim si nu ii respectam pe strainii hoti, care vin la noi sa ne fure si sa devina proprietarii pamantului lasat noua de Dumnezeu si de stramosii nostri, care vin la noi sa ne fure capitalul creat de noi, prin munca noastra, care vin la noi sa ne distruga tara si neamul.

Nu ii iubim si nu ii respectam nici pe hotii nostri.

Suntem un popor care nu iubeste hotia.

Punctum!

Constantin COJOCARU
31 octombrie 2018.

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
%d bloggers like this: