Ion Coja – Serban Alexianu propune un Muzeu al Omeniei Romanesti

serban alexianu, omenie

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2019/04/prof-gheorghe-buzatu-la-teii-lui-eminescu-din-copou-iasi-2012-foto-cristina-nichitus-roncea.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2019/04/prof-gheorghe-buzatu-la-teii-lui-eminescu-din-copou-iasi-2012-foto-cristina-nichitus-roncea.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Ion Coja – Serban Alexianu propune un Muzeu al Omeniei Romanesti” font_container=”tag:h3|font_size:24px|text_align:center|line_height:1.8em” use_theme_fonts=”yes”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1556646356789{margin-bottom: 0px !important;}”]Dl. Serban Alexianu, fiul lui Gheorghe Alexianu, mi-a trimis mesajul de mai jos. Cred ca merita sa fie facut public. Nu-i mai cer acceptul autorului. Ci doar ii multumim din toata inima!

Draga domnule profesor,

Ca de obicei gasesc in tot ce scrieti, ideea drepta si curata de a spune adevarul si a ne apara neamul.

Eu i-as spune acelui Muzeu al Holocaustului, atat de dorit, impus absurd si neavenit, Muzeul Omeniei Romanesti. Fiti convins ca acest ambasador american cunoaste foarte bine realtatile, dar cum toate cele ce ne privesc vin fara nici o tagada de la Ierusalim si si el nu face altceva decat sa asculte. Las la o parte ca si el fiind de aceiasi etnie cu vajnici doritori de muzee in toata lumea, este bine informat si cunoaste realitatea, dar din alt punct de vedere.

Deci pe frontispiciul acestui muzeu al Omeniei eu as grava cuvintele lui Simon Peretz, fost prim ministru al Izraelului la vizita facuta in Romania, apoi as adauga declaratiile sef rabinului Clujului Mosez Karmily Weinberger facute la vizita oficiala in Cluj, alaturi de oficialitatile Clujului la Mormantul profesorului Emil Hatieganu, sau la Institutul de istorie N. Iorga in 1988. Nu as omite cuvintele elogioase adresate lui Raoul Sorban cand i s-a acordat titlul Drepti intre popoare la Yad Vasem.

Pe un panou foarte vizibil, as expune recensamantul din 1939 pe regiuni a intregii populatii evreiesti din Romania si exact numarul de evrei existenti dupa pierderea Basarabiei, Bucovina de Nord, o buna parte din Ardeal si Cadrilater. In felul acesta lesne s-ar putea cunoaste situatia evreilor la 31.XII.1940.

Ca sa nu fie uitati cei care au descoperit holocaustul din Romania le-as expune numele si faptele ilustre la loc de mare sila si scarba i-as enumera pe Moses Rozem, parintele descoperiri holocaustului, Radu Ioanid, Wexler, Al. Florian, Tismaneanu si toata cloaca lor. In opozitia acestei mizerii, as enumera nume ca Fielderman, Safran, Weinberger, Cajal, Rizea si inca multi altii. Nu l-as uita pe ambasadorul Elvetiei in Romania Rene de Weck, cel care a tranzactionat cu mult succes cu englezii si turcii problema exodului din Romania spre Izrael.

La loc vizibil ar trebuie expusa poza vasului Struma cu adevarul scufundarii lui, submarinul rusesc a fost gasit printre epavele din Marea Neagra si comandantul lui a relatat adevarul. Apoi lista tuturor vaselor plecate din porturile romanesti spre Izrael, precum si extraordinara reusita pentru cele patru vase pornite din portul Odessa cu peste cei o mie asa numiti orfani de razboi, copii pana la zece ani carora in retragerea din 1941 nu li s-a permis emigrarea cu parinti.

Si as incheia cu rememorarea cuvintelor lui Al. Safran spuse in forumul suprem romanesc, Bunul si dragului Popor Roman. Lumea si-a pierdut umanitatea, la fel si iubirea crestinesasca a aproapelui, Poporul Roman s-a straduit in schimb sa-si salveze credinta in omenie.

V-am scris, rememorand, normal, o mica parte din lucruri bine stiute cunoscute si perfect adevarate, dar voit lasate in umbra uitarii. Sunteti un fel de ultim aparator al credintei si sperantei spre adevar. Dar in acelasi timp un mare luptator cu morile de vant.

Numai adevarul lor conteaza si un oarecare ambasador stie bine lectia asta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu