mankurti, romania, romania pe cale de disparitie

Patrick Matiș – România pe cale de dispariție, Suveraniștii europeni, războiul de la margine și schimbările de sistem

Astăzi, 24 iunie 2024, în sfântă zi de Sânziene, o zi de vară toridă, o vară în toată puterea ei, în care sărbătorim statornicia Soarelui pe bolta cerească și ziua universală a iei, cămașa tradițională românească, ne pregătim să mai facem o analiză editorială a ceea ce se mai întâmplă în România și în străinătate, atât pe plan politic, cât și social și economic.

Dragi români de pretutindeni, ne pregătim să intrăm maxim în război și ne așteptăm să fim atacați oricând de Rusia. Oficialii de la București, în special MApN-ul în cârdășie cu suciții trădători de neam și țară din CSAT va dona Ucrainei sistemul nostru defensiv Patriot, cunoscut ca fiind cel mai avansat din lume, chipurile pentru a susține Ucraina în apărarea sa față de agresorul criminal Putin, după considerațiile multor tefelei spălați pe creier și lobotomizați de către Domnul Global, adică Occidentul.

Nu în ultimul rând putem să afirmăm cu tărie că Ungaria, Slovacia, Polonia și Grecia au refuzat sprijinul acordat Ucrainei donându-și sistemele patriot. Oare a fost o măsură înțeleaptă? Păi, însăși Ungaria nu va participa la planurile NATO de sporire a rolului Alianţei în coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina şi în instruirea soldaţilor ucraineni, şi nici la pachetul de ajutor pentru Ucraina în valoare de 100 de miliarde de euro propus de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat vineri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

În aceeași măsură, vedem și într-un ultim interviu live luat d-lui Călin Georgescu, la comentariile de după că încă există românași de-ai noștri maxim spălați pe creier care spun că domnia sa nu știe pe ce lume trăiește și că noi nu trebuie să schimbăm nimic, că vrem doar stabilitate. Este un gen de oameni care trăiesc în bula lor, oițe cuminți coprofage care bolborosesc aceleași cântecele de adormit națiunea pe care le-au învățat de la posturile TV aservite Occidentului. Să vedem:

În acest interviu domnul Călin Georgescu a punctat magistral care sunt aspectele fundamentale pe care să le urmărim ca și țară, națiune, ca și neam, și anume pacea, adevărul și libertatea. De asemenea a spus care sunt chestiunile esențiale pentru care avem nevoie să fim o națiune suverană, să negociem întotdeauna poziția noastră în toate cluburile la care am aderat, în speță UE și NATO, iar dacă nu obținem ce este mai bun pentru țara noastră, nu avem ce căuta acolo. În pofida faptului că suntem în era informației în care avem la un click distanță informațiile de care avem nevoie, chiar și dezinformările de zi cu zi, chiar și faptul că însuși generalul De Gaulle a spus la vremea lui că nu există parteneriate strategice, doar interese naționale, încă mai avem printre noi atotștiutori, printre cetățenii de rând, care sunt de părere că trebuie să fim cu UE și NATO, că ei ne oferă siguranța de fiecare zi. Desigur, au dreptul la o opinie, iar noi avem dreptul de a nu fi de acord cu ei și de a explica de ce spun prostii și de ce sunt spălați pe creier de propaganda diseminată prin așa-numita mass-media mainstream. Dar printre ei avem și oameni care i-au înțeles mesajul d-lui Georgescu și sunt de acord că este singurul capabil să fie președintele României de acum încolo. Dar vom vedea în cele ce urmează dacă este așa sau nu. Ne vom exprima și noi părerea personală cu privire la această chestiune.

De asemenea, și din păcate trebuie să o menționăm, domnia sa nu a avut timpul suficient pentru a explica punct cu punct în ce a constat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă coordonată de dânsul, împreună cu o echipă vastă de experți, la cererea Uniunii Europene (pentru ca fiecare stat membru sa aibă propria sa astfel de strategie), în perioada 1999-2008, dar și în ce constă proiectul său de țară „Hrană, Apă, Energie”, pe care și noi îl promovăm și l-am discutat extensiv în această platformă. Însă, părți din aceste proiecte sunt discutate de dl. Georgescu în diversele emisiuni la care a participat și diferite podcast-uri, pe care vă invităm să le urmăriți pe youtube și nu numai.

În altă ordine de idei, fraților, NATO a respins oferta Rusiei pentru pace în conflictul cu Ucraina. Da, dacă vă vine să credeți, Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că oferta de pace prezentată vineri de către președintele rus Vladimir Putin Ucrainei „nu este de bună credință”, argumentând că Putin „nu este în poziția de a dicta Ucrainei ceea ce trebuie să facă pentru a se ajunge la pace”. Sunt de noaptea minții asemenea declarații absolut stupide în cazul de față, în măsura în care Ucraina este total perdantă în acel conflict și în care denazificarea ei este încă în desfășurare, conform spuselor lui Robert F. Kennedy Jr. acum chiar un an, chiar și ale jurnaliștilor din sfera naționalistă.

Condițiile pentru încetarea focului în acest conflict în care noi, românii, nu avem ce căuta, cu toate că în care am devenit oarecum parte beligerantă, sunt numai dacă Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO. Vedeți? Aici este durerea ce mai mare a perdantului nord-atlantic, care ar rezista maxim o săptămână în conflictul direct cu marele urs, și față de care Putin și-ar fi exprimat directa implicare, conform spuselor fostului agent CIA Larry Johnson:

Cu toate acestea, NATO este în discuții pentru a desfășura mai multe arme nucleare în fața unei amenințări crescute din partea Rusiei și Chinei, a declarat șeful alianței.

Jens Stoltenberg a adăugat că blocul euro-atlantic trebuie să-și etaleze arsenalul nuclear lumii pentru a transmite un mesaj direct inamicilor săi.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului,  a condamnat declarațiile secretarului NATO drept „inacceptabile” și cauzatoare pentru escaladarea tensiunilor.

Păi vedeți fraților? Cine bagă bățul prin gardul Rimland-ului? Cine ațâță spiritele? O asemenea declarație, în măsura în care își uită faptul că au încălcat tratatele privind expansiunea NATO în Europa, în care suntem implicați și noi, este una sinucigașă. Cum știm foarte bine, lumea deja nu mai este unipolară, iar hegemonia SUA a implodat sau s-a colapsat sub propria sa greutate a datoriilor și spălărilor de bani falși încă de la înființarea Rezervei Federale încoace, în care pas cu pas s-a renunțat la acoperirea reală a monedei dolarului american. Toate acestea au tras după sine și țări precum România într-un angrenaj al jocurilor politice de război și asasinatelor economice. Acum tragem ponoasele. Tocmai de aceea suntem înmărmuriți cum ai noștri ca brazii, care nu sunt deloc ai noștri, ci aserviți Occidentului, la cererea bineînțeles lui Biden, au decis să doneze sistemul defensiv Patriot unei țări care întotdeauna ne-a urât de moarte și care nu este membră NATO:

În același timp, la nivel internațional, summit-ul G7 s-a încheiat cu o concluzie cutremurătoare, potrivit editorialului scris de Petru Romoșan pentru goldfm, și anume că Biden e exemplul elocvent că lumea e condusă prin intermediari neputincioși.

Lumea euro-atlantică pretinde să-și păstreze prestigiul și puterea în condițiile în care este condusă de un octogenar care trebuie păzit la fiecare pas, pentru că face gafe după gafe. Cele mai puternice 7 țări din lume s-au întâlnit în Italia, iar singurele știri care au făcut înconjurul lumii vorbesc despre modul în care Giorgia Meloni a fost nevoită să-l ghideze pe Joe Biden, total dezorientat, sau despre modul în care același Biden a căzut cu capul pe umărul Papei, speriindu-l. Este impus la candidatură Joe Biden, deși este evident faptul că nu mai este în stare să conducă o țară atât de puternică precum America, pentru că adevărații lideri ai lumii, de la Rockefeller, la Rothschild și Soros, sunt trecuți de 90 de ani, în comparație cu ei Biden părând un junior la 81 de ani ai săi. Niște oameni bătrâni și neputincioși sunt mult mai ușor de controlat.

G7 a devenit un concept în sine, făcând referire la „lumea bună” sau la „conducătorii lumii”. Vechiul G7 este astăzi îmbătrânit, ridicol, ineficient și fără putere, reprezentând doar o minoritate mondială, în timp ce lumea BRICS este cea care conduce majoritatea mondială. G7 este surclasat și înlocuit de Sudul Global, de majoritatea mondială. G7 a devenit o formă fără fond, iar spre acest statut tind și NATO și UE. Una dintre principalele teme ale întrunirii G7 a fost reprezentată de alegerile europarlamentare, liderii arătându-se profund îngrijorați de faptul că au scăpat situația de sub control.

Revenind la Ucraina, vrem să vă mai aducem aminte că România a bătut-o la fotbal în cadrul Euro 2024 cu 3-0, o victorie nemaipomenită care a făcut înconjurul lumii și care este un semn că într-adevăr suntem mai buni decât ei:

În altă ordine de idei, Putin, după cum am spus, și-a anunțat condițiile de pace, însă se cade să vedem și cum văd Biden și Trump sfârșitul conflictului.

Ucraina a spus că condițiile anunțate de președintele rus sunt „absurde”.

„(El) oferă Ucrainei să-și recunoască înfrângerea. El îi oferă Ucrainei să cedeze în mod legal teritoriile sale Rusiei. Îi oferă Ucrainei să-și cedeze suveranitatea geopolitică,” a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mikhailo Podoliak. Aceste afirmații în măsura în care Ucraina NU și-a înregistrat frontierele din 25 decembrie 1991, ca stat suveran, și aceasta nu a avut loc în cadrul ONU, potrivit fostului secretar general ONU, Ban Ki-moon.

La rândul său, președintele Volodimir Zelenski a declarat pentru canalul de știri italian SkyTG24 că comentariile lui Putin reprezintă un ultimatum, făcut cu bună știință să apară chiar înainte de summitul elvețian.

Dar UE va utiliza profiturile din activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina, consiliul dând undă verde utilizării veniturilor neprevăzute și extraordinare rezultate din punerea în aplicare a sancțiunilor UE împotriva Rusiei pentru a ajuta Ucraina, lucru care vor duce la sancțiuni importante care vizează în special „inima” economiei rusești, sectorul energetic și finanțele, conform mediafax.

Mai mult de atât, germanii l-au huiduit pe Rod Stewart pentru că a arătat un portret al Milogului Jelinski la un concert din Leipzig:

Și ca să ne referim la Germania, trebuie să vă lansăm știrea zilei, ba chiar a săptămânii, că senatoarea și europarlamentara SOS România Diana Șoșoacă se aliază cu Alternativa pentru Germania într-un noi grup politic european denumit Suveraniștii, la care aderă și celelalte facțiuni naționaliste, în mod greșit denumite de extremă-dreapta, sau extremiste, potrivit unui comunicat al Der Spiegel.

Liderul SOS România a anunțat în mai multe live-uri de la Bruxelles că se află în negocieri pentru formarea unui nou grup, dar nu a oferit amănunte pe motiv că negocierile sunt în curs. Ea a anunțat însă că a avut întâlniri cu europarlamentari din diferite țări, inclusiv din Germania, Bulgaria și Ungaria.

Potrivit Der Spiegel, AfD dorește să înființeze o nouă grupare în UE sub numele „Suveraniştii” și să aducă la bord oameni cu opinii similare. AfD a cerut deja Parlamentului European o sală pentru o sută de persoane și să găzduiască „ședința inaugurală a unui nou grup parlamentar”.

Aceste lucruri ne îmbucură enorm, mai ales în contextul schimbărilor geopolitice la nivel internațional, că Europa începe să redevină suverană și naționalistă, după atâta amar de vreme în care a fost subjugată de corporațiile multinaționale venite de peste ocean. Mai ales faptul că aceste schimbări sunt de bun augur pentru România, participând activ și devenind membră fondatoare a unui asemenea grup politic european. În sfârșit putem să spunem că facem iar istorie, mai ales după victoriile colportate în plandemie, care, mai nou se vrea o nouă tentativă cu „gripa aviară”, o boală inventată desigur de către propagandiștii plandemiști, dar și faptul că s-a descoperit că Bill Gates a finanțat activități bio-teroriste care implică presupusul H5N1.

În continuare senatoarea ne relatează că după multe discuţii și negocieri secrete, a povestit liderul SOS România, în aprilie 2024 a fost în vizită la Berlin unde s-a întâlnit cu reprezentanții AfD şi a avut acces chiar şi în Bundestag de unde a făcut un live de pe acoperişul Parlamentului german. Atunci s-a definitivat colaborarea cu AfD care a devenit oficială odată cu intrarea S.O.S. România în Parlamentul European. Imediat după ce au ajuns la Bruxelles, Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus au avut o întâlnire cu liderii europarlamentarilor AfD şi s-a cimentat noul grup politic intitulat „Suveraniştii” care face furori acum în presa europeană după dezvăluirile făcute de Spiegel pe această temă.

Diana Șoșoacă a relatat cu această ocazie și despre vizita în Polonia făcută chiar în campania electorală unde s-a întâlnit cu viitorii europarlamentari care sunt acum în grupul Suveraniștii, dar și despre negocierile avute săptămâna trecută cu europarlamentarii bulgari și unguri chiar în Parlamentul European.

Potrivit Dianei Șoșoacă, cea mai mare problemă a noului grup a fost relația româno-ungară și tocmai de aceea ea s-a dus la europarlamentarul ungur și i-a făcut o ofertă de pace și prietenie prin care România și Ungaria să coopereze pentru binele ambelor țări, punând deoparte conflictele și rănile vechi pentru a privi spre viitor.

De asemenea, în contextul donării sistemului Patriot, senatoarea a avut un cuvânt puternic de spus despre trădătorii de serviciu din CSAT și MApN, dar și despre lâncezeala în care ne aflăm ca popor și nepăsarea noastră, îndemnând la proteste masive împotriva acestor trădări în ultimul interviu live la BZI. A mai îndemnat ca femeile, mamele să iasă în stradă să își exprime totalul dezacord posibilelor încorporări pentru a merge pe fronturile din Ucraina a bărbaților noștri, soți, frați și fii de-o potrivă. Ele ar avea un cuvânt teribil împotriva acestor plecări la oaste pe un câmp de luptă în care nu avem ce căuta:

Pregătirile pentru prezidențiale se fac cu calcule extrem de complexe în coaliția comasaților pentru a-și alege candidații în așa fel încât să nu rupă coaliția și să nu piardă în fața „prostănacului” Geoană. Se anunță frecușuri și scenarii imaginate de către cele două partide matrimoniale realizate ca pentru a lupta împotriva respectivului candidat, care și-a anunțat deja un partid și căruia se pare că-i va schimba numele. Să nu uităm că Geoană este el însuși un pierzător al alegerilor, ulterior plecând din partidul trandafirilor roșii.

Ca și concluzie la toate cele expuse, ne aflăm, dragi români, în pragul prăpastiei și urmează, la sfârșitul acestui an, o cădere aproape bruscă dacă nu ne trezim și redevenim activi la nivel civic. Ce vrem să spunem este că toți românii ar trebui să fie de-un singur gând, o singură intenție, și nu în două sau mai multe tabere de gândire și acțiune diametral opuse, pentru că aceasta arată gradul de dezbinare în care ne aflăm și care ne aduce dispariția.

Așa cum am spus și în editorialul anterior, schimbările de sistem și aflarea în pragul unui nou război global sunt motivele cele mai bune pentru care ar trebui să redevenim activi pe plan global, pe harta lumii, așa cum ați văzut deja Germania, Olanda, Franța, Slovacia, Polonia, Ungaria sunt deja active și iau atitudine, mai ales cu privire la implicarea sau neimplicarea lor în conflictul ce nu le privește, dar și faptul că deja am început negocieri importante care pot duce la adevăratele negocieri privind poziția noastră în Europa. Suntem dispuși să facem istorie? Oare numai demnitarii noștri naționaliști trebuie să se zbată pentru noi sau ne adunăm și noi să punem umărul la treabă? Rămâne de văzut.

Acestea fiind spuse am consemnat,

Al vostru devotat,

Patrick Matiș

semnatura, semnatura patrick, semnatura patrick matis

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!