Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ernest bernea, simplitate

Ernest Bernea – Libertate și autoritate

Ernest Bernea - Libertate și autoritate Ştim din istoria popoarelor că oamenii au luptat îndelung şi au jertfit mult pentru a-şi câştiga libertatea, acea libertate fără de care nu există om şi omenie adevărată. Simţeau în…
dragobete, iubim romaneste

De Dragobete vom iubi românește

De Dragobete vom iubi românește A venit sfânta Sărbătoare de Dragobete care este echivalentă sărbătorii de Sfântul Valentin, sărbătoare de sorginte celtică, și de data aceasta vom iubi românește, așa cum știm noi mai bine. Iubirea…
gheorghe piperea
,

Gheorghe Piperea – Despre neoliberalism și capitalism

Gheorghe Piperea - Despre neoliberalism și capitalism Neoliberalismul nu are nicio tangență cu capitalismul meritoriu – îi este, de fapt, chiar opusul, pentru că, pur și simplu, contrazice ideea de industrie, în sensul său originar,…
constantin brancusi, constantin brâncuși

Nașterea lui Constantin Brâncuși

Nașterea lui Constantin Brâncuși Sculptorul Constantin Brâncuşi, este cel mai cunoscut artist roman, considerat a fi „părintele sculpturii moderne”. Integrat în categoria celor mai mari artiști ai artei secolului…
tiberiu popoviciu

Tiberiu Popoviciu, marele matematician fondator al IT-ului în România

Tiberiu Popoviciu, marele matematician fondator al IT-ului în România Tiberiu Popoviciu (16 februarie 1906, 29 octombrie 1975), matematician, profesor universitar, membru al Academiei Române. Academicianul Caius Iacob spunea despre…
aur, partidul aur, george simion, claudiu tarziu

Revista România Culturală își retrage tot sprijinul și nu va mai promova niciodată Alianța pentru Unirea Românilor. Iată de ce!

Revista România Culturală își retrage tot sprijinul și nu va mai promova niciodată Alianța pentru Unirea Românilor. Iată de ce! Dragi români, dragi culturali, dragi cititori ai Revistei România Culturală, avem o veste proastă…
ernest bernea, simplitate

Ernest Bernea – Femeia apare în vieața noastră ca un îndemn la dragoste și creație

Ernest Bernea - Femeia apare în vieața noastră ca un îndemn la dragoste și creație Femeia contemporană s’a supus unor cerinţe ale vieţii moderne şi a pierdut tot ce aparţinea mai frumos naturii ei. Ce mai poate rămâne dintr’o…
muzeul taranului roman, mirrors of brancusi

Muzeul Țăranului Român – Mirrors of Brâncuși un proiect multimedia dedicat sculptorului român 10 – 24 februarie 2021

Muzeul Țăranului Român - Mirrors of Brâncuși un proiect multimedia dedicat sculptorului român 10 – 24 februarie 2021 În perioada 10 – 24 februarie 2021, are loc la Muzeul Național al Țăranului Român expoziția…
legile belagine, belaginele, legile sacre ale omenirii

Tudor Urse – BELAGINELE – Legile sacre ale omenirii

Tudor Urse - BELAGINELE - Legile sacre ale omenirii Se spune că Zalmoxe ne-a lăsat o serie de legi sacre, asemănătoare cu poruncile lui Moise. Aceste legi totuși sunt destul de profunde, lungi și foarte bine explicate parte în parte.…
andronicon, sarmisegetuza

Tudor Urse – Androniconul – Școala Zalmoxiană de Mistere

Tudor Urse - Androniconul - Școala Zalmoxiană de Mistere Egiptenii au avut templele sacre de mistere in timpul pe lungul fluviu al Nilului. Mayașii și-au avut TEOTIHUACAN-UL (locul unde oamenii devin zei). Grecii…