Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

nicolae mavrogheni

Lecția de Istorie – 30 septembrie 1790 – Moartea domnitorului Nicolae Mavrogheni

Lecția de Istorie - 30 septembrie 1790 - Moartea domnitorului Nicolae Mavrogheni La data de 30 septembrie 1790 a fost executat din ordinul sultanului Selim al III-lea , pentru insubordonare faţă de Imperiul Otoman, domnitorul Nicolae…
proprietatea productiva, distributism, beloc, hilaire beloc, globalism, globalisti
,

Patrick Matiș – Distributismul unu la unu – De ce este proprietatea privată atât de detestată de către globaliști?

Patrick Matiș - Distributismul unu la unu - De ce este proprietatea privată atât de detestată de către globaliști? Karl Marx, capul tuturor răutăților globaliste de astăzi, și ne asumăm ce spunem, avea următorul…
eliade, mircea eliade, a fi sau a nu mai fi roman

Mircea Eliade – Unde ne e omenia?

Mircea Eliade - Unde ne e omenia? Lipsa de omenie a lumii moderne se datorează tocmai faptului că e cârmuită de sferturi de oameni. Foarte bine intenționați, câteodată; dar niciodată oameni întregi. Ceva mai grav și mai deprimant:…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – Despre bunicul lui Neagu Djuvara: „un biet omușor de pe la Brăila, un mic fanariot…”

Mihai Eminescu - Despre bunicul lui Neagu Djuvara: „un biet omușor de pe la Brăila, un mic fanariot...” La congresul literaților din Viena am văzut reprezentată România de un domnișor, anume Djuvara, care nici literat e, nici…
mircea cel batran, domnitorul tarii

Lecția de Istorie – 23 septembrie 1386 – Începutul domniei lui Mircea cel Bătrân

Lecția de Istorie - 23 septembrie 1386 - Începutul domniei lui Mircea cel Bătrân La data de 23 septembrie 1386 începe domnia lui Mircea cel Bătrân, unul dintre cei mai importanți conducători ai Ţării Românești, în timpul…
constantin brancusi

Constantin Brâncuși – Decorat de Nicolae Iorga pe 22 septembrie și înjosit de comuniști. Un român pe care se pare că nu l-am vrut

Constantin Brâncuși - Decorat de Nicolae Iorga pe 22 septembrie și înjosit de comuniști. Un român pe care se pare că nu l-am vrut Motto: „Când am plecat v-am lăsat săraci și proști. Când m-am întors v-am găsit și mai…
dimitrie bejan, parintele dimitrie bejan

Părintele Dimitrie Bejan – Ne-am deprins cu viața de celulă. Dacă eşti în suferinţă, să accepţi suferinţa ca mântuitoare, fiind rânduită de Hristos

Părintele Dimitrie Bejan - Ne-am deprins cu viața de celulă. Dacă eşti în suferinţă, să accepţi suferinţa ca mântuitoare, fiind rânduită de Hristos „Dacă eşti în suferinţă, să accepţi suferinţa ca mântuitoare,…
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, expozitia nod
,

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești – Expoziția NOD (3 septembrie – 3 octombrie 2022)

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești – Expoziția NOD (3 septembrie - 3 octombrie 2022) Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” invită publicul în perioada 03 septembrie - 03 octombrie…
ioan ianolide

Ioan Ianolide – Scrisoare către duhovnicul meu – 1985 (partea 2)

Ioan Ianolide – Scrisoare către duhovnicul meu – 1985 (partea 2) Pronia cerească mi-a împărţit viaţa în jumătate pe la mijlocul secolului 20. Cum această epocă a fost excepţional de tensionată, iar eu am intrat în focarul…
activenews

Mihai Tîrnoveanu – ActiveNews cenzurat pentru un adevăr istoric. Sinuciderea asistată a statului român

Mihai Tîrnoveanu - ActiveNews cenzurat pentru un adevăr istoric. Sinuciderea asistată a statului român Facebook susține că prezentarea crimelor bestiale înfăptuite de unguri la IP reprezintă un „discurs al urii”. Localitatea…