Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ioan ianolide

Ioan Ianolide – Ideile revoluţionare se proliferează prin nucleele oculte pregătite din timp în toată Europa

Ioan Ianolide - Ideile revoluţionare se proliferează prin nucleele oculte pregătite din timp în toată Europa Dacă Hristos desfăşoară în istorie puterile Sale mântuitoare, satana are şi el fii săi, care dezvoltă forţele antihristice. Dacă…
drumul iancului
,

DRUMUL IANCULUI – 9 – 11 Septembrie 2022

DRUMUL IANCULUI - 9 – 11 Septembrie 2022 Nici un drum nu există înainte ca, atingând colbul, pașii cuiva să-l nască. Le-a născut AVRAM IANCU, pe toate ale Apusenilor, străbătând Țara cea mică, a Moților, întru binele și…
ionut tene, cercetarea istorica, directivele nkvd

Ionuț Țene – SCANDALUL DE LA SIHĂSTRIA PUTNEI: Mănăstirile românești, între Hristos și cursurile de „superteach”?

Ionuț Țene - SCANDALUL DE LA SIHĂSTRIA PUTNEI: Mănăstirile românești, între Hristos și cursurile de „superteach”? Scandalul de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a căzut ca trăznetul peste marea masă a credincioșilor și…
Mihail Kogalniceanu

Mihail Kogălniceanu (6 septembrie 1817 – 20 iunie 1891), politicianul om de cultură, unul dintre făuritorii României moderne

Mihail Kogălniceanu (6 septembrie 1817 - 20 iunie 1891), politicianul om de cultură, unul dintre făuritorii României moderne Mihail Kogălniceanu, om politic, istoric și scriitor, s-a născut la Iași, la 6 septembrie 1817. Și-a…
yuval noah harari, consilierul diavolului

Andrei Nicolae – „Consilierul Diavolului” Yuval Noah Harari apare propagandistic în MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru clasa a VIII-a

Andrei Nicolae - „Consilierul Diavolului” Yuval Noah Harari apare propagandistic în MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru clasa a VIII-a Dacă ați crezut vreodată că Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației anti-naționale…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – Ce imperturbabili sunt confratii..

Mihai Eminescu - Ce imperturbabili sunt confratii.. Ce imperturbabili sunt confraţii de la „Românul”! Se vede c-au uitat cu desăvârşire catehismul liberalismului când [î]i prinde gustul a spune că sistemul protecţionist nu…
Eginald Schlattner

Eginald Schlattner – N-ai voie să vorbeşti aşa de frumos despre România, că nu te crede nimeni (interviu)

Eginald Schlattner - N-ai voie să vorbeşti aşa de frumos despre România, că nu te crede nimeni (interviu) Eginald Schlattner – Preot si scriitor sas din Roşia, Sibiu: „Când în pădurile și mlaştinile unde astăzi se află…
ioan ianolide, valeriu gafencu

Ioan Ianolide – Renașterea, ca fenomen artistic, și Reforma, ca fenomen religios, au desacralizat Europa

Ioan Ianolide - Renașterea, ca fenomen artistic, și Reforma, ca fenomen religios, au desacralizat Europa Renaşterea e fenomen artistic, Reforma este fenomen religios, dar amândouă au dizolvat spiritualitatea medievală şi au desacralizat…
constantin oprisan

Constantin Oprișan – Mi-e sufletul cavou (poem)

Constantin Oprișan - Mi-e sufletul cavou (poem) Mi-e sufletul cavou de gheață, În care doarme-ntins un mire Ucis în fapt de dimineață, În ochi c-o altă amintire. În jur, fecioarele nebune Mai poartă candelele stinse; Le…
denis buican-peligrad
,

Conferință Denis Buican-Peligrad – „Evoluție și involuție în viața biologică, socială, culturală și politică”

Conferință Denis Buican-Peligrad - „Evoluție și involuție în viața biologică, socială, culturală și politică” Evenimentul e organizat de revista CERTITUDINEA, FUNDAȚIA ION I. BRĂTIANU și Asociația ART VERBA Marți…