Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

nicolae steinhardt, rautatea umana

Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii – Trei soluții pentru a ieși din universul concentraționar

Nicolae Steinhardt - Jurnalul fericirii - Trei soluții pentru a ieși din universul concentraționar Testament politic Pentru a ieşi dintr-un univers concentraţionar — şi nu e neapărat nevoie să fie un lagăr, o temniţă ori…
istoria incomoda

Ion Coja – Codreanu și Antonescu

Ion Coja - Codreanu și Antonescu „Poporul român şi Biserica ortodoxă au vădit mereu – şi mai ales din plin între 1940 şi 1944 – mărinimie, toleranţă şi repulsie, silă, scârbă faţă de orice formă…
raspuns sie

Tudor Urse – Presa tace!

Tudor Urse - Presa tace! În ultimele zile, am tot văzut atacuri prin presă asupra doamnei Șoșoacă, domnului Francisc Tobă, domnului Mihai Lasca și a fostului deputat PSD Dumitru Coarnă privind încercarea dumnealor de a media…
adrian paunescu

Adrian Păunescu – Somn ușor, scuze plăcute (poem)

Adrian Păunescu - Somn ușor, scuze plăcute (poem) Somn ușor, scuze plăcute, Șanse și cauze, toate pierdute, Ce-am câștigat cu sânge și fală, Azi, pierdem cedând cu cerneală. Noapte bună, țară frumoasă, Până…
Florin Constantiniu

In memoriam Florin Constantiniu, se împlinesc 10 ani de la moartea marelui istoric

In memoriam Florin Constantiniu, se împlinesc 10 ani de la moartea marelui istoric Astazi, 14 aprilie 2022, se împlinesc 10 ani de la moartea profesorului academician istoric Florin Constantiniu. Cultura română a primit o lovitură…
festivalul deltei in bucuresti, festivalul deltei in parcul alexandru ioan cuza, ior, festivalul deltei ior

Festivalul Deltei în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București – 8-17 aprilie 2022

Festivalul Deltei în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București - 8-17 aprilie 2022 Delta Dunării se mută pentru o săptămână în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, unde a început Festivalul Deltei 2022. Are loc în zona…
mircea eliade, mantuire, politica, istorie

Mircea Eliade – Fac parte din generaţia cea mai norocoasă pe care a cunoscut-o până acum istoria României

Mircea Eliade - Fac parte din generaţia cea mai norocoasă pe care a cunoscut-o până acum istoria României Fac parte din generaţia cea mai norocoasă pe care a cunoscut-o până acum istoria României. Nici înainte,…
traian dorz

Traian Dorz – Aici vom rămânea mereu (poem)

Traian Dorz - Aici vom rămânea mereu (poem) Aici vom rămânea mereu oricât de-nţelenită-i glia; cu-atât cu cât arăm mai greu va fi mai sfântă bucuria. Aici vom rămânea crezând în biruinţa pentru care ne-au ars strămoşii…
bombardamentul asupra bucurestiului, ateneul roman bombardat

4 aprilie 1944 – Marele bombardament asupra Bucureștiului

4 aprilie 1944 - Marele bombardament asupra Bucureștiului La data de 4 aprilie 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Bucureştiul este bombardat masiv de către aviaţia anglo-americană, în urma atacului înregistrându-se…
pavel kiseleff

Pavel Kiseleff, cine a fost și de ce „cultura anulării” rusofobe nu trebuie să schimbe numele șoselei care îi poartă numele?

Pavel Kiseleff, cine a fost și de ce „cultura anulării” rusofobe NU trebuie să schimbe numele șoselei care îi poartă numele? Cu toții ne minunam sau ne îngrijoram când vedeam în plandemie fenomenul „culturii…