Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

george cosbuc, noi vrem pamant

George Coșbuc – Vestitorii primăverii (poem)

George Coșbuc - Vestitorii primăverii (poem) Dintr-alte ţări, de soare pline,Pe unde-aţi fost și voi străine,Veniţi, dragi păsări, înapoiVeniţi cu bine!De frunze şi de cântec goi,Plâng codrii cei lipsiţi…
istoria incomoda

Istoria incomodă, partea a treia – Interviu cu istoricul Corvin Lupu

Istoria incomodă, partea a treia - Interviu cu istoricul Corvin Lupu „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici”, afirmă profesorul universitar Corvin Lupu În rândurile ce urmează, vom…
mnar, theodor pallady
,

Muzeul Național de Artă al României – Cu Pallady duminică după-masă

Muzeul Național de Artă al României - Cu Pallady duminică după-masă În perioada 13 martie - 3 aprilie 2022, vă așteptăm în fiecare zi de duminică la tururile ghidate din expoziția „Jurnal intim”. Intitulate „Cu Pallady…
petre tutea, emil cioran, crestinism, crestinatate, metafizica, filozofie, religie, religia

Petre Țuțea – Despre democrație

Petre Țuțea - Despre democrație N-ar trebui să se vorbească așa de mult despre democrație. (…) Mă bizui pe doi gânditori clasici. Pe Platon și pe Aristotel. Platon susține că sunt trei forme de guvernământ degenerate: tirania,…
neutralitate, pace

Patrick Matiș – Vrem Pace și Neutralitate, nu să luptăm în războiul inutil al altora!

Patrick Matiș - Vrem Pace și Neutralitate, nu să luptăm în războiul inutil al altora! Având în vedere situația actuală la nivel mondial, mai exact conflictul armat din Ucraina, dramele și tragediile de acolo,…
muzeul antipa, creaturi ascunse
,

Muzeul Antipa – Expoziția Temporară „Creaturi Ascunse”

Muzeul Antipa - Expoziția Temporară Creaturi Ascunse Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ „Grigore Antipa” găzduiește, începând cu 4 martie 2022 „Creaturi ascunse”, o expoziție temporară care te provoacă să descoperi…
mircea vulcanescu, a fi roman, ce inseamna sa fii roman, ispita romaneasca, ispita tracilor

Mircea Vulcănescu, 3 martie 1904, se năștea filozoful-martir, un sfânt al închisorilor bolșevice

Mircea Vulcănescu, 3 martie 1904, se năștea filozoful-martir (un geniu al distributismului românesc), un sfânt al închisorilor bolșevice „Revendic dreptul de a pătimi și de a muri pentru Adevăr!” Mircea Vulcănescu Pe 3…
palat brancovenesc, palatele brancovenesti
,

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Noi expoziții în galeriile Palatului Brâncovenesc 5-28 martie 2022

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului - Noi expoziții în galeriile Palatului Brâncovenesc 5-28 martie 2022 Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia invită…
istoria incomoda

Istoria incomodă, partea a doua – interviu cu istoricul Corvin Lupu

Istoria incomodă, partea a doua - interviu cu istoricul Corvin Lupu „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici”, afirmă profesorul universitar Corvin Lupu În rândurile ce urmează,…
vasile bancila

Vasile Băncilă – Naţionalismul şi misiunea românească

Vasile Băncilă - Naţionalismul şi misiunea românească Naţionalismul caracterizat în țările române a apărut sub forma istorică şi filologică. E romantismul naționalist şi viril al discuţiilor despre originile noastre,…