Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

conducatori, bendis, kotizo

Patrick Matiș – Ne merităm conducătorii?

Patrick Matiș - Ne merităm conducătorii? Atunci când femeile conduceau din umbră, era pace, era iubire, era echilibru, era cooperare, era înțelegere între popoare, al meu sau al tău nu exista.Atunci lumea era…
dan chitic, panisteria

Dan Chitic – Ceea ce vedem în Ucraina nu e un război, e o pedeapsă

Dan Chitic - Ceea ce vedem în Ucraina nu e un război, e o pedeapsă Ceea ce vedem în Ucraina nu e un război, e o pedeapsă. Este o răfuială între doi frați vitregi, răfuială în care nu trebuie să ne implicăm pentru niciun…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – Spiritul public modern

Mihai Eminescu - Spiritul public modern Spiritul public modern sufere de-o boală până la oarecare grad nepricepută pentru noi, născută din împrejurări şi din stări de lucruri fără analogie în viaţa noastră internă. Nu e…
george simion

Miron Manega – George Simion un tradator?

Miron Manega - George Simion un tradator? George Simion începe să confirme toate teoriile conspirative țesute în jurul lui: ba că e omul rușilor, ba că a polarizat naționalismul pentru a-l confisca și a-l ține sub control(ul…
constantin radulescu motru, psihologia ciocoismului

Constantin Rădulescu Motru – Despre individualismul românesc

Constantin Rădulescu Motru - Despre individualismul românesc Despre individualismul românesc s-a vorbit adeseori. Unii au făcut dintr-însul principala trăsătură caracteristică a românului. Românului nu-i place tovărășia.…
legionari, ortodoxie, legionarism

Călin Kasper – Legile antilegionare trebuiesc desfiinţate pentru că sunt nedrepte, discriminatorii şi absurde

Călin Kasper - Legile antilegionare trebuiesc desfiinţate pentru că sunt nedrepte, discriminatorii şi absurde Domnul Călin Georgescu a afirmat că pentru dânsul, Corneliu Zelea Codreanu este un erou. A fost acoperit de acuze care…
istoria incomoda

Istoria incomodă, prima parte – interviu cu istoricul Corvin Lupu

Istoria incomodă, prima parte - interviu cu istoricul Corvin Lupu „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici”, afirmă profesorul universitar Corvin Lupu În rândurile ce urmează, vom…
animale, martisoare, muzeul antipa, atelier muzeul antipa

Muzeul Antipa – Atelierele online „Animale-n mărțișoare inspirate din MUZEU”

Muzeul Antipa - Atelierele online „Animale-n mărțișoare inspirate din MUZEU” Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să se pregătească de venirea primăverii participând la atelierele…
octavian goga, fara tara

Octavian Goga – Opera de deznaționalizare a guvernelor din Budapesta s-a dezlănțuit cu o continuitate programatică

Octavian Goga - Opera de deznaționalizare a guvernelor din Budapesta s-a dezlănțuit cu o continuitate programatică Zilele pe care le trăim astăzi sunt pline de emoții. Sub ochii noștri, de câțiva ani, se țese istoria neamului,…
vasile astarastoae, pandemie, conspiratie

Vasile Astărăstoae – Câtă încredere putem să avem în rezultatele cercetării medicale?

Vasile Astărăstoae - Câtă încredere putem să avem în rezultatele cercetării medicale? Istoria medicinei a fost întotdeauna o istorie a cunoașterii. Pentru Aristotel, medicina cuprinde „întreaga viață a persoanei”. Definiția…