Călin Kasper – Legile antilegionare trebuiesc desfiinţate pentru că sunt nedrepte, discriminatorii şi absurde

legionari, ortodoxie, legionarism

Călin Kasper - Legile antilegionare trebuiesc desfiinţate pentru că sunt nedrepte, discriminatorii şi absurde

Domnul Călin Georgescu a afirmat că pentru dânsul, Corneliu Zelea Codreanu este un erou. A fost acoperit de acuze care mai de care mai ipocrite şi mai belicoase, iar procuratura a deschis un dosar penal.

Să analizăm puţin situaţia, stând strâmb şi judecând drept. Dacă domnul Georgescu ar fi spus că, pentru dânsul sunt mari eroi, Max Goldstein, Leon Lichtblau şi Saul Osias, cei trei evrei bolşevici care au aruncat în aer senatul României în decembrie 1920, ucigând trei senatori şi rănind pe alţi câţiva, nu ar păţi nimic din punct de vedere legal.

Tot dacă dânsul l-ar considera erou pe degeneratul rege Carol al II-lea, mare criminal cu sute de oameni nevinovaţi pe conştiinţă, sau pe Armand Călinescu sau pe Gavrilă Marinescu care mărturisise singur cutrei de Argetoianu că „a ucis oameni nevinovaţi fără sentinţă”, adică fără să fie condamnaţi, iarăşi n-ar fi băgat în seamă de justiţia română.

Dar dacă spui, azi, în România, că Corneliu Zelea Codreanu este erou pentru tine, sar toţi vânduţii şi puşcăriaşii precum Dan Andronic ca să te pună la zid şi ţi se deschide dosar penal. Ce crime a făcut Căpitanul, ca să fie interzis? Ce fapte imorale a comis? Ce i se poate reproşa Căpitanului, ca să i se poată cuiva interzice de a-l socoti erou?

Domnul Călin Georgescu a mai afirmat că Corneliu Zelea Codreanu a făcut şi fapte bune. Eu îmi permit, cu tot respectul, să-l contrazic:

Căpitanul a făcut numai fapte bune, fiind un reper moral demn de urmat. Cine nu e de acord, să vină cu dovezi, care să fie cel puţin la fel de mari ca ale criminalilor mai sus menţionaţi.

A consemnat pentru dumneavoastră Călin Kasper via ioncoja.ro.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu