Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ion mihai pacepa

Tudor Urse – DECLASIFICARE – Cazul Pacepa (ultima parte)

Tudor Urse - DECLASIFICARE - Cazul Pacepa (ultima parte) După cum am lăsat în prima parte a investigației noastre, mărturia lui Denis Deletant reprezintă o bună și serioasă informație cu privire la dezertarea lui Pacepa. Că…
natura, secret, natura secretului

Tudor Urse – Natura Secretului

Tudor Urse - Natura Secretului Stăteam zilele acestea si reflectam la întrebarea – De ce unele secrete trebuie dezvăluite, iar altele nu? Știu. Mulți din voi veți zice – hai frate, lumea arde și baba se piaptănă! Doar că…
razvan constantinescu

Răzvan Constantinescu – Farsă în două acte

Răzvan Constantinescu - Farsă în două acte Se pare că a fost dat semnalul stingerii banditemiei, ca primă etapă cu succes parțial (fragilizarea psihică a populației, deteriorarea semnificativă a economiei, date prețioase cu…
adriana stoicescu, judecator adriana stoicescu

Adriana Stoicescu – Scoateți, mă, limba română și istoria din școli!

Adriana Stoicescu - Scoateți, mă, limba română și istoria din școli! Scoateți, mă, limba română și istoria din școli! Definitiv! Nu vă opriți la olimpiade, un mizilic. Ce nevoie avem de ele? Într-o țară plină de „academicieni”…
constantin bracoveanu, antim ivireanu

Constantin Brâncoveanu și Antim Ivireanul, un domnitor și un ierarh providențiali

Constantin Brâncoveanu și Antim Ivireanul, un domnitor și un ierarh providențiali A existat un om providențial pentru domnitorul Constantin Brâncoveanu și acesta a fost Antim Ivireanul, însă relația providențială a fost reciprocă,…
constantin oprisan

Constantin Oprișan – Un ultim sfat (poem)

Constantin Oprișan - Un ultim sfat (poem) Să nu te-ntorci din cale când Duhul Rău te minte, Căci vei rămâne pururi în a Sodomei carceri; Prin fier, prin foc, prin apă, dar numai înainte, Căci drumurile-n spirit nu suferă…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Ceva „ușurel”, de sfârșit de an

Gheorghe Piperea - Ceva „ușurel”, de sfârșit de an În cartea Genezei din Biblie este povestit un adevărat cataclism divino-uman: distrugerea Sodomei și a Gomorei. Acest episod, cu indubitabile urme istorice și factuale, este…
nicolae balcescu

Nicolae Bălcescu – Revoluția viitoare va cere unitatea și libertatea națională

Nicolae Bălcescu - Revoluția viitoare va cere unitatea și libertatea națională Copleșiți și amenințați astăzi de panslavism, mâine poate și de pangermanism, noi nu ne putem mântui fără numai opuindu-le panromânismul. Panromânismul…
radu gyr

Radu Gyr – Pom de Crăciun (poem)

Radu Gyr - Pom de Crăciun (poem) Cu îngeri ce se îndurau să vină Veneau smochine din Ierusalim, Iar noi pândeam prostește, dar sublim, La geam, un Moș Crăciun de vatelină. Și când plângea în cer un heruvim, Cădeau…
ion luca caragiale, caragiale

Ion Luca Caragiale – Noi și Biserica

Ion Luca Caragiale - Noi și Biserica Încă de mult, lumea noastră românească nu mai merge la biserică. Oamenii de sus, de mijloc şi de jos au uitat de mult cărarea ce duce la locaşul icoanelor. Boieri, ostaşi, meseriaşi, negustori,…