Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

eliade, mircea eliade, a fi sau a nu mai fi roman

Mircea Eliade – Boala „regretului de a fi român”

Mircea Eliade - Boala „regretului de a fi român” A apărut acum, de curând, o nouă modă printre tinerii intelectuali şi scriitori: a nu mai fi români, a regreta că sunt români, a pune la îndoială existenţa unui specific…
legionari, ortodoxie, legionarism

Călin Kasper – Mişcarea Legionară nu are nevoie sa fie reabilitată

Călin Kasper - Mişcarea Legionară nu are nevoie sa fie reabilitată De o vreme încoace, disperaţi că le fuge preşul de sub picioare, profitorii mai mari sau mai mici ai regimului Johannis, au pornit o cruciadă…
nae ionescu, gandirea, metafizica, constiinta nationala

Nae Ionescu – Stat și națiune

Nae Ionescu - Stat și națiune Zece ani de unirea noastră a tuturor se sărbătoresc într-un moment de destindere generală. Mintea românului cea de pe urmă ne-a înlesnit această bucurie. Este o îndoită prăznuire; pentru că,…
muzeul antipa

Muzeul Antipa – Atelierele de desen și pictură ART ANTIPA online, Modulul INSECTE UIMITOARE

Muzeul Antipa - Atelierele de desen și pictură ART ANTIPA online, Modulul INSECTE UIMITOARE Sâmbăta, între orele 11:00 - 12:15 Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți…
ucraina, romanii din ucraina

Patrick Matiș – Drama din Ucraina și a românilor de La Margine continuă

Patrick Matiș - Drama din Ucraina și a românilor de La Margine continuă Foarte mult se vorbește în mass-media românească în ultimul timp despre Ucraina, în contextul amenințărilor noilor posibile conflicte armate de la granițele…
cele doua planete

Patrick Matiș – Cele două planete, cele două lumi

Patrick Matiș - Cele două planete, cele două lumi Planeta noastră are două planete. Planeta noastră și planeta lor. Sunt două lumi care se atrag pentru a se contopi într-una singură cât de curând posibil.Contopirea…
revista romania culturala podcast, rrc podcast, revista romania culturala, cultura romana, unirea, 24 ianuarie, 24 ianuarie 1859, unirea principatelor romane

RRC Podcast – Episodul 24 – Unirea, au ba?! România, au ba?!

RRC Podcast - Episodul 24 - Unirea, au ba?! România, au ba?! „Unirea este singura stare politică, ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp.” Alexandru…
alexandru ioan cuza

Alexandru Ioan Cuza – Primul domnitor al Principatelor Române Unite

Alexandru Ioan Cuza - Primul domnitor al Principatelor Române Unite Provenind dintr-o veche familie de boieri moldoveni, din zona Fălciului (zona Bârladului), Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti,…
nichita stanescu, mihai eminescu

Nichita Stănescu – Mihai, dacă-ai ști cât de tare îmi lipsești (poem)

Nichita Stănescu - Mihai, dacă-ai ști cât de tare îmi lipsești (poem) Tu n-ai murit pentru că eu sunt trupul tău care vorbește cu vorbele tale Când drag îmi este mie pe lumea asta cu iubirea ta mă gândesc la amorul tău, Mihai,…
24 ianuarie 1859, 24 ianuarie, mica unire, unirea principatelor romane, divanul ad-hoc
,

Patrick Matiș – Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română!

Patrick Matiș - Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română! Motto: Diplomația este arta de a te avea bine cu toți. Se apropie Mica Unire, fraților! Se apropie 24 ianuarie 2022 în care celebrăm 163 de ani de la Unirea…