,

Gheorghe Piperea – Mandatul politic al parlamentarilor ar trebui să conțină nu numai privilegii și libertăți, ci și obligații

gheorghe piperea

Gheorghe Piperea - Mandatul politic al parlamentarilor ar trebui să conțină nu numai privilegii și libertăți, ci și obligații

Mandatul politic pe care parlamentarii îl primesc de la noi, votanții, ar trebui să conțină nu numai privilegii și libertăți, ci și obligații. De exemplu, obligația parlamentarului de a da periodic socoteală despre gestiunea sa (pentru o aplicație juridică a acestui principiu, vezi art. 2019 alin. 2 Cciv). Parlamentarii, de asemenea, ar trebui să poată fi revocați sau demiși pentru încălcarea obligațiilor lor de mandatari politici ai votanților și, în general, ai cetățenilor, inclusiv cei care nu i-au votat.

Multe funcții în stat sau în administrația publică locală pot înceta din inițiativă cetățenească. De exemplu, președintele poate fi demis prin referendum, dacă Parlamentul decide suspendarea sa. De asemenea, poate fi demis prin referendum un primar, un consilier local, un consilier general sau județean sau un președinte de consiliu județean.

Din păcate, Constituția și legile noastre electorale nu prevăd o procedură de demitere a unui parlamentar, eventual prin referendum.

Parlamentarii care, în ciuda intereselor celor două treimi dintre români care nu dețin codul QR, vor vota curând pentru obligativitatea pașaportului sanitar (metamorfozat în pașaport de muncă și permis de cetățean), vor putea fi sancționați la vot, la alegerile din 2024. Teoretic, cei ce vor fi reușit să țină minte „realizările” mandatului unui „ales al poporului” vor putea să nu-l mai voteze și să îl înlocuiască. Dar, timpul poate șterge chiar și amintirea unui mandat catastrofal, în care „alesul” a încălcat drepturi și libertăți, votând legi anti-cetățenești și pro-totalitarism. Cu toate eșecurile, greșelile, fraudele, încălcările de drepturi și libertăți cetățenești, un parlamentar poate fi bine-mersi prezent din nou pe listele vreunui partid și, deci, să repete mărețele fapte de arme din mandatele anterioare.

Dacă ați trimis mesaje parlamentarilor, cerându-le să nu voteze legea pașaportului sanitar/de muncă obligatoriu, și nu vi s-a răspuns, ori vi s-a răspuns cu dispreț, cu cinism sau în răspăr, acesta este motivul – mandatul lor este, aparent, inexpugnabil până în 2024.

Ceea ce vă propun este un referendum de facto pentru revocarea morală și civică a fiecăruia dintre parlamentarii care sunt deciși să voteze legea nazipass-ului.

Un deputat este ales cu votul a cca 25 de mii de cetățeni, iar un senator, cu cca 35 de mii de voturi.

Strângeți câte 25 de mii (deputat), respectiv, 35 de mii (senator) de semnături pentru fiecare dintre parlamentarii din circumscripția voastră, în care semnatarii își asumă declarația de revocare a „reprezentantului” său în Parlament, după care depuneți aceste semnături la birourile parlamentare ale celor astfel revocați, la sediile locale ale partidelor vizate și, respectiv, la sediile lor centrale.

Dacă nu vi le primește nimeni, nu-i bai – depozitați-le cumva la vedere, chemați presa, faceți „live”-uri pe feisbuc și instagram, faceți dezbateri referitoare la aspectele negative ale mandatului „alesului” poporului etc.
Pentru impact, semnăturile de revocare, referendumurile de facto, ar trebui să se concentreze primordial pe liderii partidelor politice pro-totalitarism sanitar, de la centru sau din teritoriu.

Cu siguranță aceste referendumuri de facto nu vor avea efecte juridice.
Ceea ce este important, ceea ce trebuie să urmărim cu aceste referendumuri de facto, nu este efectul juridic, ci sancțiunea morală, civică, aplicată „aleșilor”, pentru simplul și deranjantul fapt că se lasă târâți în curentul totalitar. Tocmai acum, când ar trebui ca ei să fie, de fapt, stavile contra acestui curent, ancore în plină derivă despotică, apărători primordiali ai drepturilor și libertăților omului.

Pe de altă parte, aceste referendumuri de facto sunt forme de democrație directă, aplicată la firul ierbii, care ne implică pe toți în problemele cetății aflate sub asediu. Nimic nu împiedică, în viitorul apropiat, ca ideea să se transforme în lege.

Hai liberare!

A consemnat pentru dumneavoastră prof. av. Gheorghe Piperea.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
1 reply
  1. Doru Davidescu
    Doru Davidescu says:

    AVEȚI STOFĂ DE LIDER.
    DE LIDER ADEVĂRAT.
    Vom aplica principiul lustrație și nu vom mai vota nici pe deputații, care au promovat legi împotriva adevărului științific, dar nu vom mai vota nici partidele din care au făcut parte acești deputați.
    Este inadmisibil ca în Parlament să nu se țină cont de faptul că vaccinarea obligatorie cu ARNm nu oprește răspândirea virusului, că vaccinul nu-i ferește pe vaccinați de îmbolnăvire și nici de moarte.
    Declarația domnului Dr. Jefferson Jones ar fi suficientă pentru încetarea oricărui demers privind certificatul verde (https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/Dr.-Jefferson-Jones-ofiter-medical-din-Task-Force-Covid-al-CDC-al-SUA-ZGUDUIE-LUMEA-NICI-UN-VACCIN-NU-OPRESTE-VIRUSUL-%E2%80%9EChiar-daca-vaccinarea-ar-fi-universala-coronavirusul-ar-continua-probabil-sa-se-raspandeasca-.-Iar-imunitatea-dispare-170777)
    Este inadmisibil să nu se țină cont în Parlament de faptul că vaccinarea cu ARNm alterează imunitatea naturală, dar și că are destule efecte adverse fără a asigura în niciun fel mult dorita imunitate de turmă.
    Este inadmisibil ca Parlamentul să nu țină cont de faptul că cei trecuți prin boală dobândesc imunitate naturală și ca urmare Parlamentul trebuie să dispună deblocarea tratamentelor cu IVERMECTINĂ și a ARBIDOL.
    Parlamentul trebuie să țină cont de faptul că în fază experimentală un vaccin se testează doar pe cobai și pe voluntari pentru a înceta orice dezbatere privind condiționarea dreptului la muncă și, la viață în general, prin obligativitatea vaccinării cu ARNm.

    Pe viitor, orice politică de resurse umane trebuie să elimine incompetența, slugărnicia și inactivitatea din viitorul Parlament.
    Cu înaltă prețuire
    Doru Davidescu

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu