,

Călin Georgescu – Proiect de Țară: Hrană, Apă, Energie! (interviu TV online Riposta pe net)

modele, agricultura, calin georgescu, dezvoltare sustenabila, noua ordine mondiala, noul nationalism, distributismul, călin georgescu

Călin Georgescu - Proiect de Țară: Hrană, Apă, Energie! (interviu TV online Riposta pe net)

„Oligarhia globalisto-corporatistă s-a prăbușit, sunt auto-invinși, sunt practic niște simpli escroci penibili care nu-și pot recunoaște înfrângerea și continuă pe aceleași teme.”

Călin Georgescu.

Riposta pe Net TV: Salutare prieteni și bun găsit România! Vă salutăm dinnou de aici din studioul televiziunii online Riposta pe Net din Târgoviște. Echipa RPNTV și dâmbovițeanul.com vă invită să fiți alături de noi și în minutele următoare pentru că o să discutăm pe marginea unui proiect de țară, Hrană, Apă, Energie.

Autorul, semnatarul și inițiatorul acestui proiect, cel care se află în studioul nostru, iată; este vorba de o revenire spectaculoasă, domnul Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă. Bună seara, bine ați revenit la noi în studio!

Călin Georgescu: Bună seara, vă mulțumesc frumos pentru invitație!

RPNTV: Vă propun să începem pe marginea reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos de anul acesta. România a fost reprezentată la nivelul ministrului de externe, Bogdan Aurescu. Care sunt concluziile și implicațiile pentru România, ca urmare a întâlnirii de la Davos, în opinia dumneavoastră?

C.G.: Mulțumesc, sigur, de întrebare. Sunteți sigur că a participat ministrul de externe? Eu nu știam de acest lucru.

RPNTV: Am citit un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe..

C.G.: Mi-e greu să cred, dar oricum, presupunem că ar fi fost așa, Davos-ul are în acest an o acțiune, să spunem așa, decisivă de schimbare de paradigmă, pentru că până acum totul era conceput în culise, totul se făcea acolo. De data aceasta concluzia este următoarea, că oligarhia globalisto-corporatistă s-a prăbușit cu ocazia intrării în arenă și nu deloc întâmplătoare a lui Kissinger care a avut o replică foarte pertinentă legată de acțiunea globalistă care practic, sigur, ne afectează pe toți, întreaga omenire. Practic, a fost Kissinger versus Soros, un speculant. Aici s-a văzut intrarea în care Kissinger a pledat foarte precis și clar pentru realismul în politică deoarece este o temă veche, de la George Cannon, marele diplomat american și istoric, care spunea că viața este sigură și ești în deplină siguranță atunci când politica își vede de drumul ei în sensul de a fi subordonată binelui cetățeanului și este o stabilitate politică foarte serioasă.

Deci, Kissinger a pledat pentru trei lucruri, pentru status quo, pentru situația Ucrainei, care a avut cea mai numeroasă delegație la forumul de la Davos, a pledat pentru cedarea unor părți din teritorii pentru ca pacea să revină, de asemenea a pledat pentru poziția Rusiei, care este o stabilitate de peste patru sute de ani, de care trebuie să se țină cont.

Soros a fost perdantul care țipă și aici subliniez că, cu trei săptămâni înainte de Davos, Papa Francisc a avut o prezență uluitoare spunând că situația din Ucraina și intervenția Rusiei a fost legată de modul în care NATO – exact așa s-a exprimat – a lătrat la porțile Rusiei.

Așadar este un fapt foarte precis, încă odată spun, că oligarhia globalistă s-a prăbușit și sunt dovezi certe. Mai ales că după Davos, ajungând până astăzi, lucrurile s-au desfășurat cu o rapiditate foarte mare. Iar pentru România, repet, nu cred că a fost nici un reprezentant, nici nu avea cum să fie, de altfel, dar chiar dacă a fost ei nu au înțeles despre ce este vorba pentru că trebuie să înțelegi de ce a fost Kissinger acolo, ce înseamnă prezența lui, ce înseamnă Council of Foreign Relations, o organizație din care Kissinger face parte de foarte mult timp, încă de la fondare, ce înseamnă realismul politic și ce înseamnă de fapt, pentru noi ca lecție, cum ar fi să înțelegem că ar trebui să ne inventariem în primul rând cum stăm în agricultură, cum stăm în energie, și cu ocazia asta transmit și un mesaj că ar trebui să înțelegem să nu mai facem cadouri și să nu mai cădem în capcană.

Asta este o poziție foarte precisă pe care o pot sublinia astăzi aici.

RPNTV: Da, este foarte interesant. Iată, o concluzie a d-lui Călin Georgescu, doamnelor și domnilor! Oligarhia globalisto-corporatistă s-a prăbușit. A fost o întâlnire Kissinger versus Soros, în care câștigul de cauză l-a avut Kissinger la reuniunea de la Davos. E o veste bună din punctul nostru de vedere. Și ar trebui ca România să învețe ca urmare a acestei reuniuni.

După aceea am observat că la nivelul Uniunii Europene rând pe rând șefii executivului din mai multe state occidentale au demisionat, au căzut precum un joc de domino, domnule Călin Georgescu.

C.G.: Da, este adevărat. Semnalul a fost dat, repet, cu prezența lui Kissinger și lucrurile se văd în primul rând la întâlnirea fabuloasă care a avut loc între Rusia, Iran și Turcia. După aceea se vede la cooperarea, de curând, militară (în care au fost recent introduse Rusia, Venezuela, Africa de Sud și China) și la extinderea mare a BRICS-ului la nivel internațional. Se vede masiv tot ce se întâmplă în Africa, faptul că China a preluat supremația deja în zona Africii, nemaivorbind că Rusia a fost cea care a sprijinit cel mai mult tot acest continent. Cred că ar trebui să învățăm de aici și un alt aspect, de fapt cel mai important lucru, că ce se întâmplă în Ucraina nu este treaba noastră.

Noi trebuie să ne vedem de propria noastră țară, de problemele majore pe care le avem, de faptul că nivelul de trai a scăzut și scade vertiginos, în special pe două elemente importante, pe hrană și energie, unde românii nu mai fac față la aceste două lucruri absolut esențiale.

Se vede la capitolul de educație unde suntem, practic, desființați din lipsa de coordonare și din anihilarea totală a acestui important pilon într-un stat, adică educația. Faptul că s-a vorbit de această Românie Educată, un proiect de care am auzit și în care nu s-a făcut absolut nimic. Este un proiect al secolului XIX. Noi suntem în zona de analfabetism exact dinainte de cel de-al doilea război mondial astăzi.

Este o țară care nu-și mai valorifică talentele, iar când nu se mai întâmplă acest lucru statul devine sărăcit.

Astăzi în România ne aflăm la 44% analfabetism funcțional și cu 10% de cel standard, discutăm de peste 50% populație analfabetizată. Nu este un lucru simplu pentru că școala fundamentează astăzi prostia în mod absolut real și îl dezonorează pe copil. Asta se întâmplă astăzi în mod special în România. Spun acest lucru, mai ales raportat la ceea ce nu mai avem, pentru că este o fugă a creierelor imense în occident, din o mie cinci pleacă, conform INS, oficial cinci adulți cu copii, din o mie, pleacă din România.

Cu toate acestea, pericolul iminent este căderea demografică serioasă.

Deci, noi avem pe de-o parte probleme economice de mare însemnătate, problema demografică este într-o situație foarte, foarte delicată – și spun acest lucru pentru că 2021 a fost anul cu cele mai puține nașteri din istoria țării. Nici după al doilea război mondial nu am avut asemenea căderi. Suntem la opt născuți la mia de locuitori, adică extrem de puțin, în schimb nivelul deceselor este foarte ridicat și ne situează de departe printre primele locuri în lume la nivel de decese și mortalitate infantilă. Iar toate aceste lucruri nu fac decât să ne îngrijoreze pentru că clasa politică nu s-a preocupat de nimic din ceea ce înseamnă demografie, care este un punct extrem de important. Noi pierdem teren zi de zi ajungând practic la jumătate de secol în pragul dispariției dacă se continuă în felul acesta.

Prin urmare, cred că problemele noastre sunt altele, nefiind cele legate de ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar în Ucraina ceea ce ar trebui să ne intereseze sunt cei nu 500.000 ci cred că peste un milion de români care nu au fost deloc luați în considerare privitor la limbă, la trai, la obiceiuri, la cultură. Au fost practic desființați și nimeni în 32 de ani nu s-a preocupat de românii din Ucraina, așa cum nu s-au preocupat de românii din Bulgaria, sau din Valea Timocului, din Serbia, și exemplele pot continua.

Este un stat care practic și-a părăsit cetățenii, iar cetățenii categoric și-au abandonat statul. Cam asta este starea României.

Însă, oricum ar fi, noi trebuie să privim către lumină, să înțelegem că ne putem ridica, să înțelegem că am avut parte de strămoși de mare elită și de mare anvergură pe care trebuie să-i urmăm și pe care îi avem tot timpul în suflet putând să reîntoarcem istoria, astfel că trebuie să facem istorie nu politică astăzi în momente cruciale pe care le avem de urmat.

RPNTV: Oricum am privi, trebuie să privim spre lumină, spre bine, concluzionează Călin Georgescu. Domnia sa susține că, iată, n-ar trebui să ne preocupe ce se întâmplă în Ucraina. Problemele noastre de zi cu zi ar trebui să fie principala preocupare a guvernanților.

Trecem la criza energetică, domnule Călin Georgescu. Care sunt soluțiile diminuării efectelor acestei crize energetice? Și iată se previzionează, se anticipează și un nou val de COVID-19, un nou val de pandemie, o criză sanitară care este previzionată de specialiști. Cum am putea să facem față acestor două crize, care se suprapun peste criza economică extrem de gravă? Chiar astăzi am văzut un anunț extrem de îngrijorător din partea BNR-ului care a majorat cu 0,75% dobânda monetară. La ce să ne așteptăm în perioada următoare, domnule Călin Georgescu?

C.G.: Da, v-am auzit ce-ați spus de Banca Națională.. nu știu cât de națională.. sau este anti-națională.. pentru că Banca Națională ar trebui să se ocupe de investiții în productivitatea economică și nu în a susține bănci comerciale, bănci cămătărești de la care practic poporul român este sărăcit, care ia credite cu o dobândă absolut uluitoare. Deci, Banca Națională, în primul rând, ar trebui să-și ajute poporul, cetățenii, și în nici un caz să se preocupe de astfel de alte lucruri.

Și cred că ar trebui să ne rezumăm strict spunând că nu mai trebuie să mai continuăm pe banul cămătăresc, trebuie să ne ocupăm de moneda noastră națională care efectiv trebuie naționalizată în așa fel încât să înțelegem că avem nevoie de bănci românești – este o țară care nu mai deține bănci românești și nici nu știu dacă CEC-ul, care se spune că este singura bancă românească, una din nu știu câte. Nu poți să faci față unei economii atâta timp cât tu nu ai bănci românești, care ar trebui să fie majoritare. Dacă vrem să sprijinim agricultura, care este punctul cel mai important, ar trebui să avem banca țăranului, pentru creșterea bunăstării populației, banca țărănească, cum vreți s-o luați, care să poată să sprijine micul producător.

Economia în esență, pentru cine vrea să înțeleagă, înseamnă micul producător, punct, și cooperarea între ei. Asta înseamnă economia. Iar economiștii până acum nu au vorbit decât de profit și de piața liberă, care oricum nu mai există pentru că a fost desființată de globaliști, ca și profitul, și ar trebui să se preocupe că economia ține de energie. Noi am creat un sistem care este total dependent de energie, iar acum noi avem un deficit de energie. Țara noastră are deficit de energie pentru că ne-am vândut resursele. Ar trebui să naționalizăm resursele, asta este singura soluție, și atunci România va avea din plin energie, așa cum va avea din plin hrană. Este de neimaginat ca o țară precum România să importe 90% alimente. Asta este o crimă nu doar la adresa României, ci a poporului român. Așa ceva nu se poate întâmpla.

Dar asta s-a întâmplat datorită furtului pe care l-am spus de multe ori, furtului minții. Omului i s-a furat mintea și, la rândul lui, omul și-a vândut sufletul. Asta este situația astăzi.

Și ar trebui să înțelegem un lucru, a propos de ce-ați spus mai devreme, legat de alte componente, de criză sanitară și alte crize de alt ordin, și am să vă explic din ce motiv sunt astea. Sunt aceste lucruri venite nu din starea existentă ci din faptul că cineva se ocupă serios de un control total al omenirii. Așa cum s-a vehiculat faptul că suntem foarte mulți, s-a vehiculat și de către Forumul Economic de la Davos, care nu este decât o bandă de psihopați, nu este altceva – am participat acolo și știu despre ce vorbesc, îmi asum cele spuse –, s-a vehiculat și de către alte organizații, inclusiv de Clubul de la Roma, că suntem prea mulți. Este o minciună! Suntem 7 miliarde, putem să fim 14 miliarde, numai că globul pământesc ne poate hrăni pe toți dar nu poate să hrănească lăcomia unora. Despre asta vorbim aici. Și n-are legătură cu nimic din ceea ce se întâmplă la nivel mondial, pe această idee.

Pe de altă parte trebuie spus că acest sistem tehno-globalist s-a impus prin toate componentele economice, sociale, educaționale în așa fel încât să aibă un control total asupra oamenilor și de aici se poate înțelege ce înseamnă, de fapt, noua ordine mondială, sau resetarea, și această piramidă care s-a dorit a fi construită prin manipulare, prin furt, prin hoție, furând, cum spuneam mai devreme, mințile oamenilor. Furând mintea omului, i-ai furat statul, și furând statul, practic, ai anihilat o țară. Asta s-a întâmplat în toți acești mulți ani de zile de când ce-a mai importantă speculă și înșelăciune a fost că totul depinde de bani. „Avem nevoie de bani ca să trăim.” Și ei au făcut crizele de bani tocmai ca să îți inoculeze frica. Cea mai importantă emoție care a fost speculată la maxim a fost frica.

În momentul în care s-a speculat acest lucru nu s-a înțeles că totul depinde de energie și avem acest deficit pentru că nu mai sunt resurse, iar tiparnița care a funcționat în ultimii 20 de ani nu poate să înlocuiască resursele. Vezi restricțiile care s-au impus asupra Rusiei și care se întorc împotriva Europei. De fapt, când v-am spus că oligarhia globalistă s-a prăbușit, sunt auto-invinși, sunt practic niște simpli escroci penibili care nu-și pot recunoaște înfrângerea și continuă pe aceleași teme.

Avem nevoie să înțelegem că noi nu trebuie să producem mai mult, ci trebuie să producem mai bine. Iar această corectitudine politică care a fost impusă ne-a înlăturat de a pune întrebări esențiale. De exemplu, cum poate să fie o țară bogată cu oameni săraci, cum este România? De ce trebuie să câștigăm bani via Uniunea Europeană, sau via Bruxelles? De ce? Nu are nici un sens povestea asta! Și în mod special de faptul că acest sistem comercial securist care domnește în România după lovitura de stat din 1989 a perpetuat și a îngăduit ca sistemul tehno-globalist de care spuneam mai devreme, cu filiala România, să-și continue furtul de resurse în țara noastră.

România este o țară care se poate auto-susține singură, se poate hrăni singură și nu are nevoie de sprijinul nimănui din afară. Și asta trebuie să înțelegem că putem să fim pe picioarele noastre atâta timp cât înțelegem trei lucruri care s-au întâmplat pe partea sistemului tehno-globalist: ne-au ascuns adevărul, și asta s-a întâmplat nu doar pentru noi, ci la nivel global, ne-au furat libertatea, practic, dată de Dumnezeu oricărui om, suntem după mila și asemănarea Lui, și ne-au făcut să pierdem suveranitatea, adică nu mai știi cine ești. În momentul în care nu mai știi cine ești, nu mai înțelegi că cel mai important lucru înseamnă suveranitatea Ființei tale, evident pierzându-se și suveranitatea statului. Și asta s-a întâmplat pentru noi: am pierdut și adevărul, și libertatea, și suveranitatea. Ori eu vă spun că nu s-au defrișat doar trunchiuri de pădure, ci s-au defrișat trunchiuri de suveranitate. Și pentru asta trebuie să ne luptăm s-o recăpătăm înapoi, și o putem recăpăta înapoi atâta timp cât știm cine suntem.

Eu personal sunt pentru suveranitatea ființei umane și punct, după acest lucru. Nu există altcineva care să decidă dincolo de tine, prin urmare toate aceste gogorițe legate de crize sanitare, de covid, sunt doar niște alarme false, niște steaguri false, care au demonstrat deja, au fost demonstrate că sunt false, și se continuă această imbecilizare pentru cine crede.

Sunt țări deja care-și revendică suveranitatea. Uitați-vă ce se întâmplă pe glob. Uitați-vă ce se întâmplă cu India, ce se întâmplă cu Brazilia, cu Africa de Sud. Și exemplele pot continua. Uitați-vă nu mai departe de vecinii noștri, de Ungaria – este o țară care știe ce vrea, este o țară care se respectă. Uitați-vă ce se întâmplă cu Serbia.

Și mai mult de atât, vă spuneam că pleacă cinci dintr-o mie de români din România în străinătate, pentru că nu mai suportă situația care este de nedorit pentru oricine vrea să aibă o viață demnă.

Dar Ungaria și Polonia sunt la pozitiv. În Ungaria se întorc oamenii înapoi care au fost plecați și au lucrat în străinătate. Se întorc în Polonia oamenii înapoi, și exemplele pot continua.

Deci, să ne înțelegem bine, nu suntem într-o poziție în care am fi singulari. Sunt țări pe glob care-și revendică suveranitatea, foarte multe, sunt blocuri care se reconstruiesc și nu va avea succes tot acest demers globalist pentru că lumea deja este multipolară. Nu mai este unipolară și nu va mai fi. Lumea trebuie să fie suverană, plecând de la fiecare persoană în parte, și așa va fi. Iar pentru noi ca țară, născuți din istorie, iviți din lumină, un popor care și-a apărat totdeauna neamul, credința, pământul și legea dată de Dumnezeu nu are cum să piară.

Sigur că cel mai mare păcat al nostru este nemunca, așa cum spunea Mihai Eminescu, conștiința noastră națională, dar pentru asta trebuie să ne unim cu toții și să înțelegem că această țară am primit-o în dar de la Dumnezeu și este o singură lege pe care să o apărăm și anume legea de a nu sta în genunchi în fața nimănui. Putem să stăm în genunchi doar în fața lui Dumnezeu, atât și nimic mai mult. Iar pentru asta trebuie să ne refacem și să înțelegem cine suntem noi înainte să ne spună altcineva și în nici un caz cei care ne-au cotropit până acum. Și din acest mod de a gândi, pentru că din gând pleacă libertatea, să ne unim forțele și împreună să ne regăsim unici în această țară a noastră, un pământ care a fost apărat de către strămoși, iar în fața lor nu poți decât să te pleci.

Prin urmare avem toate șansele și toate posibilitățile, dar pentru a reface această țară trebuie să știm că nu va dispărea atunci când vor alții, ci doar atunci când practic nu vom mai fi noi. Noi suntem aici! Aici este România! Nu este altă țară! Nu este țara nimănui și nu are nimeni dreptul să-ți dicteze în țara ta ce ai de făcut!

RPNTV: Nu are dreptul nimeni să-ți dicteze în țara ta ce ai de făcut, iată, subliniază, doamnelor și domnilor, Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă. Dar acest proiect de țară, domnule Călin Georgescu, Hrană, Apă, Energie, poate fi aplicabil și la nivel mondial?

C.G.: Păi, Hrană, Apă, Energie, în momentul acesta depășește granițele României. Este un proiect care se vede că este de natură să fie perceput la nivel mondial. Toată lumea are nevoie de hrană, toată lumea are nevoie de apă și toată lumea are nevoie de energie.

Proiectul Hrană, Apă, Energie, însă, este esența de a ne elibera din această sclavie a minții în care am fost aduși de către sistemul tehno-globalist, cum spuneam mai devreme, de către sistemul corporatist, neo-liberal. Ce se întâmplă astăzi în lume dovedește din plin că am dreptate pentru că se regrupează foarte multe țări, așa cum se vede, iar elementele meschine care ne-au ținut și ne-au împiedicat dezvoltarea poporul român ar trebui să le înlăture.

Hrană, Apă, Energie este o nișă. Dincolo de orice altceva, este faptul că am putea să fim suverani în întreaga Europă. Avem o țară care, cum spuneam, se poate hrăni singură și nu poate accepta să primească alimente din partea altora. În plus, aceste alimente pe care le luăm de pe galantare din supermarket-uri nu sunt deloc, majoritate din ele, sănătoase. Avem nevoie de producția locală, să o întărim, să întărim distribuția locală, ca producătorii locali să coopereze între ei, să înțelegem ce înseamnă piețele pentru țăranul român, să înțelegem ce înseamnă țăranul român în esența lui, care este regele neîncoronat, cum spuneam de fiecare dată, al României, și să înțelegem că doar prin producția locală, prin modul în care putem să ajutăm să crească distribuția la nivel local și piețele în România să fie cât mai dese și cât mai multe, așa ne putem ridica.

Ne putem ridica prin noi înșine. Avem toate posibilitățile și capacitățile de a o face, iar proiectul Hrană, Apă, Energie, unic, de altfel, în 32 de ani – România nu a avut până acum un proiect de țară –, este steagul pe care-l ridicăm nu doar din punct de vedere economic și social, ci și din punct de vedere al libertății noastre.

Libertatea este o responsabilitate, nimic altceva, și această stare haotică în care am fost aduși, pentru că la putere s-au instalat indivizi care n-au nimic de-a face cu țara – spuneți-mi dacă există în Parlament vreun țăran, vreun fabricant, vreun mic întreprinzător? Sunt practic doar niște uzurpatori de țară, niște demagogi, niște neica-nimeni și cu ei, practic, am ajuns astăzi la mila altora, o țară care putea să fie stindardul european.

Putem să facem acest lucru. Uitați-vă la vecinii care-și doresc asta, mă refer în mod special la Ungaria și Polonia, lângă ea, și care nu au mai nimic din ceea ce avem noi.

Noi suntem, în primul rând, o țară foarte bogată, extrem de binecuvântată de Dumnezeu prin toate resursele de care avem nevoie și nu putem să neglijăm că în primul rând ele au fost sfințite de Dumnezeu și apărate cu sângele de către strămoșii noștri. Ori ceea ce s-a întâmplat în istorie și născuți fiind, cum spuneam, din istorie trebuie să ne trezească, să fim mândri de tot ce s-a întâmplat, de istoria noastră, pe care trebuie să ne-o însușim și din care trebuie să învățăm ceea ce avem de făcut în viitor. Iar referitor la această poziție, unul din marii președinți americani, de fapt, care a pus bazele corecte și oneste ale procesului democratic, Abraham Lincoln, spunea că viitorul nu trebuie să-l prevezi, ci trebuie să-l construiești astăzi, acum. Ori, exact asta trebuie să facem și noi, viitorul se poate construi aici și acum atâta timp cât vom înțelege că singura soluție pentru România se găsește în interiorul ei, în iubirea de neam, de pământ, de credință și de limbă a fiilor ei, aici și acum, în nici un caz în exterior.

Este o acțiune simplă economică pe care trebui s-o facem și anume internalizarea externalităților. Totul se face în interiorul țării. Și atâta timp cât totul se face în interiorul țării, ulterior găsești resorturile ca să exporți tu, nu să imporți ceea ce de fapt ai în țara ta.

RPNTV: Da, foarte interesant, internalizarea externalităților, iată soluția pe care a identificat-o Călin Georgescu pentru ieșirea țării noastre din criză. A propos.. mă gândeam la cei e la OMV, ați văzut că au anunțat un profit pe primul semestru de 1 miliard de euro, profit care, în mod evident, nu e la noi în țară, s-a dus, a fost externalizat..

C.G.: Dom’ne, să ne înțelegem un lucru. OMV a semnat un contract, sigur, fraudulos cu Statul Român. (Un guvern responsabil și un președinte la fel de responsabil care nu trebuie să aibă decât o singură condiție, să-și iubească țara.) Contractul nu a fost respectat și trebuie pus pe masă și OMV dat afară. Asta trebuie făcut, e o chestie foarte simplă. Resursele ne aparțin nouă, am spus mai devreme. Este o singură variantă pe care o avem, și anume naționalizarea resurselor.

Nu are ce să caute un furt de acest fel și în nici un caz nu mai trebuie să lucrăm prin samsari! Burghezia care a construit această țară a noastră a fost înlocuită de samsari. Este precum țăranul în loc să-și vândă produsul lui, el însuși, trebuie să treacă prin alții ca să și-l vândă. Exact cum se întâmplă, am auzit mai nou, evident pentru că s-au prins, aceste supermarket-uri spun că „promovăm micul producător”, sau „luăm de la țăranul român”, sau ceva de genul, nu spun „de la producătorul local”, nu este adevărat! Aceia sunt producătorii lor care pun îngrășăminte chimice date de ei și care sunt aduse în supermarket-uri. Și chiar și așa fiind, dacă ia cu 1 leu de la producătorul local și vine în supermarket cu 3 lei înseamnă că tot la hoție am ajuns, pentru că banul ăla se duce tot la corporații.

Noi trebuie să promovăm micul producător complet! Produce, este sprijinit de stat, și își vinde produsul, iar pentru asta nu trebuie să-l mai împiedici, nu trebuie să-i mai pui taxe nemăsurate și nu trebuie să-i mai aduci o fiscalitate care și așa este într-un haos generalizat în România, aspectul fiscal, cred că nu mai știe nimeni despre ce este vorba în acest sens. Și practic îl înrobești, ținând cont că iobăgia a dispărut. N-a dispărut deloc, este mai puternică ca niciodată, astăzi în România. Este practic un popor care-și părăsește țara pentru că nu mai are în țara lui ce să muncească. Nu se poate așa ceva!

Ori noi trebuie să înțelegem că avem nevoie de un sistem educațional performant. Educația este peste școală, este un lucru sacru. Cu educația rămâi, cum spunea Einstein, după ce din școală nu îți mai aduci aminte de nimic. Însă, pentru asta trebuie să aducem oameni de ținută, trebuie să aducem români iubitori de țară, patrioți care să conducă România către un destin demn și nu cum este astăzi îngropată sub papucul străinătății, în nici un caz. Deci trebuie să avem un sistem educațional performant care să producă, într-adevăr, oameni de valoare și cu talent, trebuie să realizăm o securitate materială permanentă pentru toți locuitorii și cetățenii români, un climat sigur în care Statul se implică complet pentru tot ce ai nevoie cu o fiscalitate redusă, un ajutor real dat pentru toți oamenii de afaceri, control sigur al tuturor resurselor țării, așa ca puncte, vă spun, principale, de asemenea să creezi active de care să beneficieze tot poporul român, cum ar fi în domeniul energiei, și nu doar o șleahtă de hoți, și, sigur, să ai o organizare perfectă cu o birocrație redusă. Linia și coloana vertebrală a țării o reprezintă administrația, sistemul de administrație publică, în nici un caz sistemul de securitate, cum tot timpul se vehiculează permanent de către media și în toată țara. Nu, securitatea în primul rând nici nu trebuie să apară, ca nume, trebuie să-și vadă doar de treabă și să apere țara, nu să o denigreze și să o fure. Sistemul de administrație publică trebuie să fie coloana vertebrală a țării. Că de aceea șanțurile sunt pline de gunoaie, drumurile sunt proaste și toate parcările sunt, la rândul lor, pline de gunoaie. Nu se poate așa ceva! Practic, astăzi în România nu mai funcționează nimic!

Problema numărul unu a României este că este o țară care se împrumută și nu produce nimic, aceasta este problema imensă pe care o avem astăzi. Și ne împrumutăm cu niște dobânzi colosale ajunse până la 9%.. păi cine plătește aceste lucruri în viitor? Atunci când te împrumuți și tu, practic, plătești salariile și pensiile. Înseamnă că habar n-ai despre ce este vorba! Deci, acest lucru trebuie să se oprească și poporul român să înțeleagă că este dreptul lui să-și revendice țara, așa cum au făcut-o moșii și strămoșii noștri.

RPNTV: Practic, astăzi în România nu mai funcționează nimic, este semnalul de alarmă pe care-l trage la noi în studio Călin Georgescu. Ne apropiem de finalul emisiunii. Vă propun să abordăm și subiecte ce țin de politica externă. Ne referim aici la războiul din Ucraina. Astăzi a avut loc, iată, o reuniune istorică, o întâlnire între un președinte al unui stat membru NATO, e vorba de Recep Erdogan și președintele Vladimir Putin. Dacă există vreo șansă de soluționare pașnică a acestui conflict.. dar ne gândim și la tensiunile uriașe între Taiwan și China, dar vă propun spre final să vorbim pe marginea subiectului BRICS versus Banca Mondială.

C.G.: În primul rând, este un război surogat, nu putem discuta de altceva. Și cum am spus mai devreme, nu este treaba noastră ce se întâmplă acolo. Noi ar trebui să ne vedem de propria noastră țară și să nu ne mai lăsăm vânduți pe nimic tuturor. Ar trebui să ne preocupe de cetățenii români și nu de cetățenii ucraineni care ne tranzitează țara, în nici un caz. Și să înțelegem că principalul nostru obiectiv sunt românii din Bucovina de Nord, dacă e să o iau așa.

Referitor la întâlnirea între președintele Putin și Erdogan al Turciei.. este, cum să spun, o chestiune de strategie diplomatică mare. Oamenii își continuă viața. Nu stau să-și piardă timpul cu nimicuri, pentru că aceste lucruri se întâmplă și la ce mi-ați spus mai devreme, la Taiwan și China. Taiwan este un Donbas al Chinei, creată de personalitatea deșartă a celei care se numește Nancy Pelosi, al treilea om în stat în SUA, cu un președinte… care nici nu se poate numi președinte.. cu un vicepreședinte care nu există, și o persoană, Nancy Pelosi care se impune să iasă la pensie la 82 de ani și este ultimul ei, să spunem așa, joc de teatru.. un joc de teatru ieftin care nu face decât să întărească relația dintre China și Rusia, și este practic același narcisim occidental – și sincer vă spun acesta este virusul, Occidentul, ăsta este virusul principal. Este o chestiune ieftină, doar mediatizată pentru că au în mână canalele de televiziune care sunt în buzunarul lor, în rest nu trebuie să ne preocupe.

China are o strategie pe termen lung, mult peste termenul rusesc care doar așteaptă iarna. China este un jucător de marcă, și în nici un caz nu trebuie să ne preocupe așa ceva. Noi avem problemele noastre imense.. imense! Dacă stăm să ne uităm la ce s-a întâmplat mai de curând legat de discursul premierului Ungariei Viktor Orban la Tușnad și înțelegem ce mesaje a dat acest lider. Este un lider adevărat al Ungariei. Sigur, nu pot să fiu de acord cu lucrurile istorice și patria mea, și pământul meu, dar pot să fiu de acord cu el că-și iubește țara și face orice este posibil pentru poporul lui. Astea sunt chestiuni importante.

Diplomația românească nu mai înseamnă nimic astăzi. Este zero. Noi trebuie să ne întoarcem la ce a însemnat școala românească imensă, trebuie să ne întoarcem la Titulescu, la oamenii mari pe care i-am avut, și să înțelegem ce înseamnă diplomația.

Politica externă înseamnă să stabilești priorități. Ce prioritate are astăzi România, în afară de a fi lacheu la Washington? Nimic altceva! Nu are nici o prioritate. Iar asta nu este o prioritate!

A fi în diplomația mare, a fi în istorie, înseamnă că ești un actor pe o scenă unde se întâmplă evenimente la care participi, pe care le produci tu însuți și ai un obiectiv esențial: supraviețuirea.

Unde suntem noi în acest peisaj, la nivel mondial? Nicăieri! Noi nu participăm la nici un panel legat de ce se întâmplă în politica externă mare. Nu știm să valorificăm. Păi noi în situația din Ucraina, am mai spus asta, e a doua sau a treia oară când vă spun, putea să ne aducă într-o poziție de a recupera ce-am pierdut de peste cincizeci de ani. Noi puteam să ne luăm, în primul rând teritoriile înapoi, puteam să jucăm o carte uriașă din punct de vedere al unei mediatizări dacă puteam să fim între cele două puteri. În cancelariile occidentale care se respectă se spune așa, că occidentul, sau America și NATO luptă împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean. Asta este tema! „Războiul din Ucraina”! Deci, băiatul ăla care e acolo președinte.. e vai de mama lui!.. de la Kiev.. nici nu știe ce face!

În plus de atât, m-ați întrebat de Davos, de aici a venit tot pericolul, așa cum a venit și în România, de la Soros. La noi în țară nu a intrat capitalismul, a intrat manipularea sorosista, care pe de-o parte a format așa-zisa clasă capitalistă, de fapt cei care au furat, și a format așa-zisa clasă a societății civile prin celebrul Grup pentru Dialog Social în care n-a fost altceva decât o enumerare de teze date la vremea respectivă de Brucan și încolonate de Soros de către cei care practic au anihilat întreaga societate civilă din România. Astea sunt adevărurile!

Deci noi trebuie să înțelegem că a venit momentul să discutăm răspicat de ceea ce s-a întâmplat, să ne dăm măștile jos și să privim în față adevărul unic dat de Dumnezeu, atât. Că avem o țară hărăzită nouă și pe care avem datoria față de strămoși s-o apărăm.

RPNTV: O ultimă întrebare, domnule Călin Georgescu, ce șanse au românii să fie conduși de un guvern prezidat de Călin Georgescu?

C.G.: Este o stare care se va întâmpla pentru că lucrurile nu mai trebuiesc tratate ca politică, ci ca istorie. Iar istoria se face cu oameni curajoși.

RPNTV: Istoria, deci, se face cu oameni curajoși, acestea ne transmite domnul Călin Georgescu, un interviu excepțional! Vă mulțumim pentru participare!

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu