In Articole

Corneliu Coposu - Negociem orice, dar nu negociem principii!

Pe 11 noiembrie 1995 pleca la Domnul Seniorul Corneliu Coposu, exemplu de moralitate, pricepere, modestie, credință și demnitate.

A ispășit 17 ani și jumătate de temniță grea în timpul regimului criminal comunist, dintre care 8 in izolare totală.

Din decembrie ‘89 devine liderul opoziției împotriva FSN, care monopolizează puterea executivă și legislativă din România, confiscând Revoluția și viitorul acestei țări.

A fost mereu ținta unor virulente campanii de presă, prin care s-a încercat permanent compromiterea sa. Această campanie continuă și astăzi.

Seniorul Coposu a fost o rază de lumină în vremuri în care poporul român orbecăia în întuneric.

A fost înmormântat la Cimitirul Belu Catolic, fără funeralii naționale, dar sute de mii de români au venit să-l conducă pe ultimul drum.

„Credinţa mea sinceră, pe care o am de când eram mic şi cu care voi trece pe lumea cealaltă, este că democraţia şi normalitatea în ţara românească se va face numai o dată cu restaurarea Monarhiei.”

„Românii nu ar trebui să aibă linişte până ce Basarabia nu se va întoarce la patria mamă.”

„Nu resemnații scriu istoria, ci cutezătorii ei. Prin aceștia, neamurile sunt veșnice.”

„În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viața mea. Dacă această idee va triumfa și dacă ea este îmbrățișată de prietenii mei și de opinia publică, apariția sau dispariția mea sunt secundare. Totul este să supraviețuiască o atitudine. Dacă aceasta va triumfa, dispariția mea nu mai e semnificativă.”

Recent Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
univers, ubiverscorvin lupu, fundatii straine