Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

nae ionescu, gandirea, metafizica, constiinta nationala

Cezar Florea – Metafizica lui Nae Ionescu

În ciuda tuturor afirmaţiilor ce îl ponegresc, Nae Ionescu, a marcat puternic filosofia românească până în zilele noastre, în special prin gânditorii pe care i-a influenţat într-un fel sau altul. Filosoful fără operă avea într-adevăr…
ce ne e scris, alin cristian, literatura, scriere

Alin Cristian – Risipitele alaiuri ale literaturii: 2. Ce ne e scris?

Pe Fluviile calme, cum lunecam la vale, N-am mai simțit că-s dusă de edecarii mei: Piei Roșii, țintuindu-i cu trupurile goale De stâlpii de pe maluri, trăseseră în ei.   Baudelaire, Corabia beată (trad. Petre Solomon) Ce-i…
grupul pentru romania, mergeti la vot, alegeri

Grupul pentru România – COMUNICATUL Nr. 21. Despre alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024

Cetățeni ai României, GpR a urmărit cu interes modul în care s-au organizat și desfășurat alegerile din data de 9 iunie 2024. Prima constatare a fost anterioară acestei date, anume aceea că pe listele electorale din România continuă…
of inimioara, stefan von korch, alexandru burca, fang shuang

Tenorul ŞTEFAN VON KORCH, baritonul FANG SHUANG şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună la Sala Dalles, pe 17 Iulie 2024 în concertul extraordinar „Of, Inimioră”

O întâlnire inedită va avea loc în cadrul seriei de concerte Musical Extravaganza: tenorul Ştefan von Korch, singurul solist român ce a concertat anul trecut în 27 de oraşe din China şi baritonul Fang Shuang, originar din China, acompaniaţi…
solomonari, solomonarii

George Pascal – Solomonarii – Magicienii aducători de furtuni și ploi din mitologia română

Solomonarul este unul dintre cele mai enigmatice și misterioase personaje ale mitologiei populare romanesti. Mai mult decât niște simpli vrăjitori sau magi, solomonarii, numiți și grindinari, hultani, ghețari, izgonitori de nori sau zgrăbuntași…
vasile lupu, matei basarab, biserica pacii

Lupta pe viaţă şi pe moarte dintre domnitorii Vasile Lupu şi Matei Basarab. S-au împăcat ridicând o „biserică a păcii“

Două dintre cele mai importante figuri ale secolului al XVII-lea în Ţările Române au fost domnitorii Matei Basarab (1632-1654) al Ţării Româneşti şi Vasile Lupu (1634-1653) al Moldovei. Doi vrednici conducători, ale căror portrete…
mircea eliade, ion mota, vasile marin

Mircea Eliade – Ion Moţa şi Vasile Marin

Rareori se întâlnește în istoria unui neam o moarte atât de semnificativă ca moartea acestor doi fruntași legionari, căzuți pe frontul spaniol. În războiul civil din Spania – devenit repede un război între ideologii politice și…
mircea vulcanescu, a fi roman, ce inseamna sa fii roman, ispita romaneasca, ispita tracilor

Mircea Vulcănescu – Despre neamul românesc

Nu suntem un neam bogat. Neam de păstori şi de plugari, toată bogăţia ne-a fost rodul pământului acestuia şi al dobitoacelor de pe el. Grâul l-am semănat primăvara, în tot anul, bun sau rău, ca pe o leturghie. Şi oile le-am muls…
bustul maresalului antonescu

Viorica Moisuc – Adevăruri care ne dor

Sâmbătă, 22 iunie 2024, la orele dimineții, postul de radio România-Actualități, transmitea, ca de obicei, emisiunea dedicată armatei, emisiune destul de formală de regulă și construită așa cum se construiesc toate emisiunile politice…