,

Cartografii Sonore, Ediția a IX-a Recital de Chitară – DUO HESPERUS, pe 19 aprilie 2024, la București

cartografii sonore, recital de chitara duo hesperus, ucimr

Vineri, 19 aprilie, de la orele 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) invită publicul la un recital de chitară – DUO HESPERUS, inclus în Stagiunea Cartografii Sonore IX.

DUO HESPERUS este format din chitariștii Costin Soare, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, și Ioan Bănescu, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din tânăra generaţie. Cei doi muzicieni au pregătit un program spectaculos cuprinzând dansuri din repertoriul tradiţional de duo de chitare, alături de lucrări inedite scrise de compozitori români: de la energicele Dansuri gitane de Joaquin Turina la armoniile jazzistice din piesa Flori de jazz-o-mie de George Păiș, de la tango-urile argentinianului Astor Piazzolla la dansurile populare româneşti re-imaginate de Sabin Drăgoi.

ioan banescu, costin soareLucrarea serii va fi „Harta Regatelor Spaniei și Portugaliei” de J. B. Homann, cca. 1720. Aceasta prezintă cele 2 regate din Peninsula Iberică și include informații despre forme de relief, cursuri de apă, orașe, provincii. Diferitele regiuni sunt bine delimitate și reprezentate inclusiv la nivelul cartușului bogat decorat. Aici regăsim două creaturi mitologice care susțin o ghirlandă cu stemele principalelor provincii.

harta spaniei si a portugaliei

De ce sunt ele reprezentate aici?

În ce scop a fost realizată această hartă ?

Răspunsurile vor fi aflate în cadrul prezentării realizate de un muzeograf de la Muzeul Hărților.

Proiectul „Cartografii sonore” este desfășurat de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și își propune să aducă împreună muzica de calitate și patrimoniul muzeului.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu