In Articole

Dan Diaconu - Iluziile „democratiei”

Inainte de a injura va rog sa va ganditi bine. Tot circul pe care l-am trait in ultimii treizeci de ani a culminat cu evenimentele de aseara. Un retardat care refuza o confruntare directa cu contracandidata sa urmeaza sa fie ales presedinte. Un retardat care, pentru a para momentul jenant in care se afla, isi organizeaza o chermeza mediatica jalnica unde niste servitori ii pun intrebari atat de facile incat si-un copil ar putea „trece peste moment”. Un prostovan care abia articuleaza bine, un sec, fara capacitatea de a rationa, repetand ca un robot slogane golite de sens, iata actualul si viitorul presedinte al Romaniei! N-o simtiti ca pe un afront personal? Nu va simtiti jigniti de asa o situatie?

Absolut tot ceea ce se intampla cu noi are o cauza profunda, tinand strict de sistemul politic instaurat dupa ’89. Voi spune direct, fara ocolisuri: vinovatia pentru stagnarea in acest hal a societatii o poarta ceea ce generic numim democratie. E un sistem abject in care permanent o tara e nevoita sa-si reduca aspiratiile la cel mai mic numitor comun. Simtim aceasta nu doar la noi, ci peste tot pe unde „democratia functioneaza”.

Uitati-va la Anglia, la Franta sau Germania. Toate conduse de papitoi mestecand concepte goale de sens. Uitati-va la SUA – patria cea mai avansata in domeniul democratiei – ce spectacol macabru infatiseaza. Uitati-va peste tot si veti vedea doar state esuate sau cotropite de forte ilegitime care mimeaza asa-zisa „egalitate deplina in fata legii”.

Democratia e virusul care a omorat societatile traditionale rupandu-le de traditie si care, prin aceasta, a reusit sa inscrie lumea pe un drum fara intoarcere. Mai circumspecti, englezii si-au mentinut monarhia. Insa climatul democratic a detonat-o programatic astfel incat, in prezent, si monarhia britanica e tot o forma fara fond.

In conditiile in care este imposibila intoarcerea in trecut, iar prezentul e din ce in ce mai obsedant, care ar fi solutiile? In mod sigur continuarea in aceeasi directie de permanenta „reducere la cel mai mic numitor comun” nu are decat o finalitate: prabusirea societatii. La ce altceva te poti astepta de la o societate care se auto-prosteste programatic pentru a respecta „canoanele stricte ale democratiei”? Caci, nu-i asa, pentru a fi toti egali trebuie sa fim toti la fel de prosti.

Ganditi-va putin la ceea ce v-am spus acum. E clar ca nu mai merge asa, ca iluzia cu „fiecare are dreptul la opinia sa” costa prea mult. La ce bun ca un analfabet care nu intelege nimic din aceasta viata sa influenteze prin „dreptul lui” opinii fundamentate ale unor oameni care, cel putin, au avut bunul simt de-a studia o problema. Un prost nu face altceva decat sa voteze ce-i spune propaganda. Ori, a transforma propaganda in motor de canalizare sociala e cea mai mare jignire pentru fiinta umana.

In realitate democratia nu exista si nu e functionala. Terminati cu sabloanele si priviti realitatea in fata: democratia inseamna un retardat incapabil in fruntea statului. Nu v-ati plictisit de asemenea spectacole macabre? Hai mai bine sa privim realitatea-n fata si sa incercam sa gasim altceva mai bun care, cel putin, va promite sa impinga in fata oameni onesti nu prosti histrionici si dominati de reactiile maladiilor psihice care-i chinuie.

A consemnat pentru dumneavoastra Dan Diaconu via trenduri.blogspot.com.

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
miclos horthy, ciuma sovietica, bela kun,fals, opinia publica
%d bloggers like this: