Patrick Matiș – Atunci când Spui că ești român și te acuză că ești rasist

roman, rasist, rasism

Patrick Matiș - Atunci când spui că ești român și te acuză că ești rasist

Nu vă fie teamă, că acest lucru încă nu s-a întâmplat în România, sau cel puțin nu am eu cunoștință de a se fi întâmplat. Urmăream un documentar, zilele trecute, despre ceea ce se numește în Statele Unite ale Americii „woke mentality”, adică mentalitatea celor de ultra-stânga.

Mai demult am scris câteva articole cu privire la neomarxismul de tip multicultural, despre Institutul Tavistock și despre Școala de la Frankfurt. Am dori să le studiați cu atenție ca să înțelegeți că ceea ce se întâmplă acum în Statele Unite este posibil, ca peste cel mult un an, doi, să se întâmple la fel și în Europa, deoarece caracatița neomarxistă are tentacule răspândite peste tot în lume. Deja au început să demoleze catedrale gotice și monumente istorice, inclusiv vechi statui. 

Această mentalitate de ultra-stânga, împreună cu reprezentanții săi din rândul politicianiștilor care o susțin fervent considerând tot ceea ce nu face parte din ea ca fiind elemente rasiste, teroriste etc., denumesc chestiunea afirmării naționalității ca fiind o microagresiune. Cu alte cuvinte, te-ar întreba cineva ce ești, i-ai răspunde că ești român, atunci imediat ai fi comis o microagresiune. Aceasta face parte din „corectitudinea politică” a multiculturalismului din cadrul acestei „woke mentality”.

Iar această mentalitate la rândul ei face parte dintr-un amalgam care a fost denumită de adepții ei ca fiind „cultura anulării” („cancel culture”).

În respectiva conversație cu persoana cutare, ai putea ba chiar să fii agresat verbal, îngenuncheat de felul în care te desconsideră un woke spunându-ți că nu e corect să spui că ești român, că mai degrabă nu ești nimic, dacă ai făcut o asemenea afirmație, că ești privilegiat alb, că ești rasist, că nu ar trebui să te consideri român. Iar alții ce sunt, dacă tu ești român? Nu ți-ar fi un pic de rușine!? Îngenunchează și recunoașteți faptul că esti alb privilegiat și cere-ți iertare! Cam așa am traduce noi în România ceea ce se întâmplă deja în lume, mai ales în Statele Unite și Australia. Mai jos putem vedea pe scurt ce înseamnă această cultură a anulării.

În momentul în care așa ceva s-ar întâmpla și în România, pe străzile Bucureștiului, vreunuia dintre voi, să știți bine că este începutul unui sfârșit întunecat al nostru. Intrăm într-o beznă și numai cu forța putem ieși de acolo. Nu permitem și nu admitem ca așa ceva să se petreacă la noi! De aceea facem toate demersurile pentru a afirma românitate, a o proteja și a o conserva pentru ca aceasta să nu piară.

Admitem ca să fim numiți conservatoriști, protejatori ai unor tradiții care ne-au făcut să dăinuim de milenii pe pământurile Europei și să-i dăm dintre cele mai bune valori. Nu le vom mai numi aici, deoarece lista este foarte lungă, iar această platformă online deja a făcut-o în toate articolele și prezentările sale de-a lungul anilor, însă subliniem nevoia de a ne aduce aminte de ele.

Conservatorismul în România deja atrage atenția cu privire la acest flagel al anulării vechilor culturi milenare.

Astăzi, conservatorismul se află în pericolul de a-și pierde calea, ne spun într-un articol. În încercarea de a câștiga un război în care par să nu existe reguli, tinerii conservatori adoptă tactici comune zilelor noastre. Însă atunci când conservatorii renunță la o atitudine civilizată și optează pentru astfel de tactici, ei sacrifică o parte din însăși tradiția care îi face conservatori. Cu alte cuvinte, nu merită să ne lepădăm de tradiția îngăduinței dar fermității întru adevăr, fără violență, ca să să-i combatem cu propria lor armă, astfel trecând de la „cuvântul dulce care mult aduce”, la „cui pe cui se scoate”. Mai echilibrat este „când dușmanul vine să-ți ia pământul, casa, soția, soțul, copiii, familia, viața, crucea ta se transformă-n sabie!”.

Tinerii conservatori se confruntă cu o perioadă dificilă. Cultura anulării ne urmărește și ne afectează pe toți, cu atât mai mult pe cei care se situează în opoziție cu această nouă dogmă a timpului nostru. Apărătorii capitalismului de piață liberă, a valorilor familiei tradiționale, a unei ordini morale tradiționale și a altor idei conservatoare convenționale sunt văzuți drept infractori în cultura mai larg răspândită.

Dar această cultură nu este una care să înlocuiască o veche ordine care nu mai funcționează, care a devenit decrepită, degenerată, și trebuie schimbată, nu, este una într-adevăr a distrugerii, care are menirea să liniștească total, să lobotomizeze, să cumințească pe toți cei care își afirmă identitatea de mii de ani.

De ce oare? Oare pentru că această străveche cultură a dat mii și mii de genii de-a lungul miilor de ani? Oare pentru că este o cultură care a avut un succes imens pe un întreg continent? Cine a făcut-o să cadă? De ce s-au luptat bisericile care-și spuneau universale pentru monopolizarea religiei și instituționalizarea ei, inclusiv prin cruciade, inchiziții și conchiste pe alte continente? Cine vindeau sclavi și-i exploatau? Noi sau ei!?

Să fie clar un lucru! Adevărata cultură creștină niciodată nu a comis asemenea crime! Niciodată nu a comis delicte care să mutileze lumea veche. A fi vechi nu înseamnă a fi rău sau degenerat, ci înseamnă a fi antic, de nestrămutat, puternic, drept, corect, vertical, dăinuitor. Alte culturi de o altă sorginte au fost capabile să zguduie și să slăbească structura străveche europeană a culturii solare. Ne vom ocupa și de ele în viitoare articole, ca să vedem ce ne amenință existență ca identitate românească. Nu noi, ei sunt de vină pentru faptul de a fi rasiști. Principiul „hoțul strigă hoțul!” încă stă în picioare, dar are picioarele de lut și se va auto-distruge.

Să fie clar încă un lucru! Nici o civilizați nu se va naște dintr-o cultură a anulării, dintr-o distrugere. Când îi întrebăm: „ce pui în loc?”. Vor răspunde: „nu înțelegi, nu mai vreau penali în funcții publice, nu mai vreau rasiști, nu mai vreau ciuma roșie, nu mai vreau români!”. Dar atunci ce vor? Probabil liniște.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu