RRC Podcast – Ep. 30 – Dan Puric, prorus, putinist sau simplu patriot creștin?

revista romania culturala, dan puric, putinist, rrc podcast, revista romania culturala podcast, cultura romana

RRC Podcast - Ep. 30 - Dan Puric, prorus, putinist sau simplu patriot creștin?

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni! Iată-ne la un nou episod al podcastului nostru în care vom vorbi despre un subiect arzător la ordinea zilei, despre etichetarea oamenilor de cultură români și a culturii române ca fiind proruși, putiniști și care sunt originile acestor considerații.

Asistăm astăzi la o altă campanie, ca multe altele din plandemie, de cenzurare a opiniei publice, dar mai ales de cenzurare a exprimării culturii române prin exponenții săi din domeniul artistic, cum este Dan Puric, pentru ca nu cumva să răsufle și să exprime adevărul despre noi, despre esența poporului român, punându-i-se capac peste butoiul plin de vin cultural de soi.

Am asistat pe 27 martie 2022 la spectacolul extraordinar „M-am întors” al lui Dan Puric. Am fost plăcut surprinși să-l revedem la Sala Studio al Teatrului Național din București și să asistăm la expozeul său cultural-artistic despre umor, despre modul în care am răzbit prin istorie și prin vicisitudinile vieții, despre această calitate a românilor de a fi spirituali, plini de umor cu care am transformat viața cu aspectele ei negative și dure, în cele pozitive și blajine asupra sufletului nostru.

Am răsuflat ușurați, nu credeam că-l vom mai revedea la TNB pe maestrul Dan Puric și ne-a încântat cu numărul său umoristic despre sufletul românesc care a fost trecut prin sabie.

De asemenea, vorbim despre solicitarea lui Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților (asupra căruia, acum ceva timp, am făcut o amplă anchetă concluzionând că este o gravă amenințare asupra culturii române, fapt pentru care cerem demisia și/sau sancționarea sa, inclusiv testarea psihiatrică amănunțită) de a-l demite pe domnul Mircea Rusu din funcția de director interimar al Teatrului Național, pe fond că, la spectacolul domnului Puric s-au distribuit exemplare din revista Certitudinea, considerată de către neomarxiștii useriști ca fiind naționalistă, antisemită și revanșardă.

Vom vedea cum de au ajuns cei din culisele spațiului public mediatic să considere că „fițuica” Certitudinea este de cenzurat reprezentând o gravă amenințare asupra activităților lor, considerând atât Certitudinea cât și pe Dan Puric ca fiind „proruși”, „putiniști” etc.

Nu în ultimul rând vom vedea un interviu cu dl. Dan Puric după spectacol vorbind despre această minune care este poporul român și câteva impresii din partea publicului care a participat.

Referințe:

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25460579-deputatul-usr-iulian-bulai-cere-ministrului-culturii-demiterea-directorului-interimar-tnb-dupa-spectatorii-primit-cate-exemplar-dintr-publicatie-nationalista.htm

https://www.libertatea.ro/stiri/iulian-bulai-cere-lucian-romascanu-ministrul-culturii-demitere-director-tnb-mircea-rusu-acuzatii-propaganda-rusia-4054473

https://culturaromana.ro/dan-puric-m-am-intors-spectacol-extraordinar-la-teatrul-national-din-bucuresti-pe-27-martie-2022/

https://www.certitudinea.com/certitudinea-print/cine-sunt-de-fapt-ucrainenii/

https://www.agerpres.ro/viata-parlamentara/2022/03/28/iulian-bulai-ancheta-de-la-tnb-o-reactie-halucinanta-neserioasa-directorul-trebuie-demis–892322

https://culturaromana.ro/patrick-matis-iulian-bulai-a-devenit-o-amenintare-serioasa-la-adresa-culturii-romane/

https://www.incorectpolitic.com/moldovenismul-stalinist-element-al-razboiului-hibrid-in-spatiul-romanesc/

Vizitați pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/culturaromana.ro .

Grupul România Culturală: https://www.facebook.com/groups/2019168085024833 .

Pagina oficială web: https://culturaromana.ro/ .

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu