Ura are un discurs – ei sunt tabula rasa

ura, toleranta

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/11/dreamstime_xs_73490828.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/11/dreamstime_xs_73490828.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Ura are un discurs – ei sunt tabula rasa” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInUpBig”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541706140609{margin-bottom: 0px !important;}”]Cand „apostolii tolerantei” vorbesc despre ura si despre discursul urii, ei vorbesc, in principal, despre o ura pe care o cunosc foarte bine. Pentru ca nu poti sa descrii, obsesiv, ceea ce nu cunosti, simti, traiesti zi de zi.

Ei vorbesc despre ura lor impotriva oricarei autoritati, si a oricarei forme de autoritate: scoala, biserica, armata, familia.

Ei vorbesc despre ura lor fata de orice lege care ar restrange manifestarea libertinajului, a nepasarii, a imposturii – in special fata de legea morala.

Ei vorbesc despre ura impotriva tuturor virtutilor – si in special a virtutilor crestine.

Ei vorbesc despre ura lor fata de libertatea si de demnitatea umana – asa cum sunt ele intelese in lumina umanismului crestin.

Ei vorbesc despre ura lor impotriva ideii de ierarhie si de asezare a lumii intr-o ordine bazata pe moralitatea iudeo-crestina.

Ei vorbesc despre ura de sine si fata de tot ceea ce i-a construit: traditii, cultura locala, spiritualitate, istorie – preferand oricand ceea ce este „trendy”, mimetic, nivelator si global.

Ei vorbesc, in sfarsit, de ura lor impotriva lui Dumnezeu – pe care ar vrea sa-l trimita in afara cetatii: nu e locul Tau aici. Lasa-ne sa ne construim utopia anarhic-egalitarista fara poruncile Tale. Nu mai bine dispari pur si simplu – sau Iti faci de lucru in alta parte?

Catalin Sturza via Voci Conservatoare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu