,

Teodor Palade – Cand ipocrizia este ridicata la nivel de politica globala

ipocrizia, politica globala

Teodor Palade - Cand ipocrizia este ridicata la nivel de politica globala

Pe masura ce timpul trece este tot mai evident ca ceea ce se intampla in jurul acestui „nou coronavirus” nu face parte dintr-un joc al hazardului. Declaratiile, mai directe sau mai pe ocolite ale unor personalitati care au in mana viitorul a miliarde de oameni conduc spre o concluzie sinistra. Se doreste imputinarea fortata a populatiei lumii! Prin ce metode, vedem cu totii.

Cu riscul de a fi acuzat ca sunt obtuz, ca sunt manipulat de nu mai stiu care puteri straine, ca sunt adeptul teoriei conspiratiei sau ca sunt reticent fata de politicile de protectie pe care, ingrijorate de soarta mea, autoritatile nationale si ale UE le-au elaborat pline de empatie, voi spune ce am de spus.

 Pe cine deranjeaza existenta generatiilor dinainte de 1955?

Cei carora li s-au suprimat aproape toate drepturile omenesti, inclusiv dreptul de a respira aer curat, sunt varstnicii nascuti inainte de 1955. Obligati la izolare timp de 22 ore din 24, ramasi fara asistenta medicala daca nu au „norocul” sa fie infectati cu virusul la moda, lipsiti de medicamentele care le asigurau supravietuirea, scosi de la ventilatie in salile de terapie intensiva pentru a se asigura supravietuirea altora mai tineri, urmariti de politie ca niste infractori, obligati sa traiasca intre patru pereti si sa se hraneasca cu minimul necesar, lipsiti de interactiunea cu restul familiei, eliminati practic din viata sociala si priviti ca o povara, ei au ajuns sa pizmuiasca libertatile mult mai largi pe care le au, prin lege, animalele lor de companie. Mesajul guvernantilor? Ramaneti in casa pana cand vrem noi. Muriti linistiti acolo, noi ne vom ingriji de contabilizarea zilnica a sicrielor voastre.

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, trecuta si ea bine de o a treia tinerete (nascuta in oct. 1958), declara cu doua zile in urma: „Este posibil ca persoanele in varsta sa fie izolate pana la sfarsitul anului pentru a le proteja de coronavirus.” Si este putin probabil ca Ursulei von der Leyen sa-i iasa vorbele din gura fara rost. Este cat se poate de sigur ca la nivelul UE, acolo unde nu s-a miscat nimic pentru ajutorarea celor loviti din greu de gripa aceasta ciudata (desi ar fi avut obligatia s-o faca), se coace ceva pentru batranii statelor din Uniune. Pare tot mai clar ca masurile, identice, luate in toate statele Uniunii pentru izolarea si excluderea din societate a varstnicilor nu s-au luat la initiativa statelor suverane. Pare tot mai clar ca a fost un ordin sau, mai diplomatic spus, o indicatie din partea celor care conduc Uniunea Europeana.

Va puteti inchipui cum va arata (daca va scapa cu viata) un batran dupa ce a stat inchis in casa opt luni de zile? Va fi asemenea unei salbaticiuni, speriat de lumea inconjuratoare, lipsit de repere si simtindu-se de prisos intr-o lume care il respinge si pe care o simte ostila in fiecare clipa.

Asa va doriti sa arate seniorii natiunilor din Uniunea Europeana, doamna von der Leyen? Dumneavoastra ati sta inchisa intre cei patru pereti ai unei camarute 3×3 metri timp de 300 de zile, fara rude, fara prieteni, fara asistenta medicala, fara nicio mangaiere sufleteasca, sub discutabilul pretext ca ar exista o probabilitate de 0,3% sa contractati o gripa despre care pana acum nimeni nu stie nimic si a carei singura regula este ca nu respecta nici o regula? S-a stabilit cumva la nivelul Uniunii Europene ca timp de doua ore pe zi, intre 11.00 si 13.00, virusul acesta sa nu atace persoanele in varsta inghesuite ca oile la strunga, in cozi interminabile, pentru a avea un kilogram de cartofi in traista sau pentru a-si cumpara o aspirina? Ori batranii sunt adunati acolo, unul in altul, acum cand propavaduiti „distantarea sociala”, cu un alt scop?

Confruntat cu aceasta realitate, oricat de ingaduitor ai fi, nu se poate sa nu te indignezi observand ca, in aceste zile, ipocrizia a capatat dimensiunea unei politici globale.

Sa fie insistenta pentru vaccinarea in masa o obsesie gratuita?

„Fara vaccin trebuie sa limitam cat mai mult contactul cu persoanele in varsta”, a mai adaugat sefa Comisiei Europene. Nici aceasta propozitie nu este aruncata din greseala in malaxorul mass-media.

Vom vedea, ideea vaccinarii obligatorii a intregii populatii a globului insoteste ca un leitmotiv spusele celor mai importanti oameni de pe planeta.

In 1988, Printul Philip al Marii Britanii spunea ca, daca ar fi sa se reincarneze, si-ar dori sa fie un „virus mortal”, care sa reduca populatia lumii.

Bill Gates, nici el un tinerel (nascut la 28 oct 1955!), sustinea cu argumente demne de adormit copiii ca intreaga populatie trebuie vaccinata. „Lucrurile nu vor reveni la normal pana nu vom avea un vaccin care va ajunge in toata lumea”, a declarat el despre ceea ce, referindu-se la COVID-19, numea „un scenariu de cosmar”. Presa internationala ne mai informeaza ca Bill Gates investeste in linii de productie din 7 fabrici diferite in vederea obtinerii celor mai promitatoare vaccinuri anti-COVID-19. Sumele investite sunt de ordinul miliardelor de dolari! La inceputul lunii martie, acelasi Bill, la fel de preocupat de soarta omenirii declara: „Daca ne descurcam foarte bine cu noile vaccinuri, sistemul de sanatate si serviciile de sanatate a reproducerii, am putea reduce (populatia planetei) cu 10% sau 15%”. Fondatorul Microsoft sustine ca reducerea populatiei Pamantului este necesara pentru a opri procesul de incalzire globala, reducand emisiile de dioxid de carbon, in conditiile in care populatia planetei se indreapta vertiginos spre pragul de 9 miliarde de oameni.[1]

La 13 aprilie 2020, Organizatia Mondiala a Sanatatii, forumul Mondial care e preocupat de sanatatea intregii omeniri, anunta ca virusul COVID-19 este de 10 ori mai ucigator decat o gripa sezoniera (conform oricarei statistici este o minciuna de 10 ori mai mare decat o minciuna obisnuita!) si ca urmare va trebui sa devina obligatorie vaccinarea in masa a populatiei globului!

Desigur, nu poti ignora aceste semnale (si multe altele asemenea), considerand ca sunt vorbe aruncate in vant. Nici nu poti sa nu te intrebi: de ce tocmai acum sunt ei preocupati de problematica vaccinarii? Doar din dragoste dezinteresata pentru noi, saracii planetei, sa se fi investit miliardele de dolari la care acesti megabogati tin atat de mult? Despre ce fel de vaccinari este vorba, cine si cu ce scop le produce, ce altceva se mai poate inocula odata cu vaccinul avand in vedere posibilitatile aproape nelimitate ale tehnologiei manipularii virusurilor in secolul XXI, posibilitati combinate cu dorinta exprimata deschis de reducere a populatiei planetei?

Sunt intrebari legitime. Si, atata vreme cat nu sunt clarificate aceste aspecte intentionat pastrate in ceata, nimeni nu poate fi invinuit pentru ca se gandeste la ele.

Un refren vechi, niciodata uitat: Sa reducem fortat populatia lumii!

Cu peste doua sute de ani in urma, Thomas Malthus isi exprima public ingrijorarea dupa ce ajunsese la concluzia ca populatia lumii creste in progresie geometrica iar mijloacele de subzistenta in progresie aritmetica. Ceva trebuie facut, sustinea el. Si, desi de atunci s-au scurs doua secole, aceasta preocupare nu a murit niciodata.

Cu numai unsprezece ani in urma, in mai 2009, la New York, a avut loc o intrunire a celor cei mai bogati oameni ai planetei. O adunare a miliardarilor, cum o caracteriza The Wall Street Journal. Care credeti ca a fost tema cea mai discutata (in secret, desigur) de acestia? Da, ati ghicit. A fost tema pericolului suprapopularii planetei din cauza cresterii necontrolate a numarului celor varstnici(!). Va inchipuiti cumva ca cei de acolo erau niste pusti fara minte? Nu! Nici pe departe.

Conform jurnalistului Robert Frank, cel care a scris in The Wall Street Journal articolul „Billionaries Try to Shrink World’s Population” („Miliardarii incearca sa reduca drastic populatia lumii”), au fost prezenti la intalnirea de la New York urmatorii: Bill Gates (66 ani); Warren Buffett (90 ani); David Rockefeller (94 ani atunci, decedat cinci ani mai tarziu); Eli Broad (87 ani); George Soros (90 ani); Ted Turner (82 ani); Oprah Winfrey (67 ani); Michael Bloomberg (79 ani) si altii cam din aceeasi generatie.

Intre masurile discutate acolo, ne spune Robert Frank, s-a aflat si problematica eugeniei. Pentru cei care nu cunosc termenul, „eugenia s-a folosit ca justificare pentru masuri coercitive discriminatorii sustinute de anumite state, precum sterilizarea fortata a persoanelor cu defecte genetice, omorarea persoanelor cu afectiuni grave, si chiar, in anumite cazuri, genocid asupra raselor privite ca rase inferioare.” (citat din Wikipedia.)

Problema este ca ei, bogatii lumii nu discuta de dragul discutiei. Ei sunt cei care dicteaza iar politicienii, legati ombilical de sursa banilor, ii asculta orbeste!

Christine Lagarde (o juna si ea, nascuta la 1 ianuarie 1956), fosta presedinte a FMI, este de asemenea preocupata de faptul ca, odata cu trecerea timpului, prea multi varstnici raman in viata. „Batranii traiesc prea mult si asta reprezinta un risc pentru economia globala” a spus ea (desi, ulterior, s-a incercat sa se dea vina pentru aceasta memorabila gafa politica pe presedintele Bancii Central Europene din urma cu cativa ani).

Observati? Nu tinerii sunt ingrijorati. Nu tineretul doreste disparitia celor varstnici. In mod inexplicabil pentru omul de rand, disparitia batranilor o doresc unii batrani care se cred deasupra societatii, care se socotesc atotputernici fiindca au functii mari si miliardele le umfla conturile, fiindca au impresia ca sunt responsabili de viitorul lumii sau fiindca isi inchipuie ca, din cauza problemelor generate de suprapopularea planetei, lumea viitoare nu va fi suficient de ofertanta cu cei care le vor urma in varful piramidei si, prin urmare, ar putea pierde mormanele de bani stranse de ei de la sarantocii globului.

Numai un redus mintal poate socoti ca toti batranii sunt bolnavi si prin urmare sunt singurii vulnerabili in fata bolii

Daca nu vrei cu tot dinadinsul sa scapi de ei, este o prostie monumentala (sau o manipulare ordinara) sa lipsesti oamenii de libertate pe criterii de varsta. Si, ciudat, nimeni nu remarca asta. Sa mai si spui ca ii inchizi, adica sa le faci rau, pentru a-i proteja impotriva altui rau, o boala care i-ar ataca letal numai pe cei deja suferind de unele maladii „socotite” ca fiind specifice varstei a treia, este o alta mare minciuna. De ce este o stupizenie de ne iertat? Fiindca e la mintea oricarui Gaga ca cineva aflat la 75 de ani poate fi mai sanatos decat altcineva la 50 sau la 40 de ani. E la mintea oricui nelovit de boala pupincurismului (maladie careia inca nu i s-a descoperit antidotul desi e veche de cand lumea; prin urmare, e la fel de periculoasa ca acest nou coronavirus fara antidot si el) ca atunci cand iei masuri punitive la gramada cu oamenii, avand ca unic criteriu varsta, daca nu esti tacanit sau tampit cu diploma, atunci inseamna ca executi ordinele cuiva, ori ca urmaresti niste scopuri necurate.

In fond, varstnicii nu cer decat sa fire tratati identic cu ceilalti membri ai societatii. Nu guvernantii sunt cei care hotarasc cand sa traiasca si cand sa moara batranii tarii. Discriminarea pe criterii de varsta este un abuz de netolerat. Un exces care intoarce societatea de azi cu milenii in urma.

Iata cum, intr-un mod subtil si elegant, Matei Visnec (poet si dramaturg roman traitor in Franta) ne atrage atentia ca este ceva in neregula in ceea ce priveste mortalitatea sporita a varstnicilor atribuita acestui virus. Ca cineva, undeva, doreste cu tot dinadinsul disparitia batranilor: „Or, iata acum (…) ca de transferarea batranilor in lumea cealalta se ocupa un coronavirus. Statisticile sunt unanime, majoritatea celor morti in urma contaminarii cu COVID-19 sunt oameni avind peste 60 de ani. De la inceputul epidemiei, in Franta, jurnalele televizate incep aproape sistematic cu dramele intervenite in diverse case de batrani unde virusul a intrat nu se stie cum, iar pensionarii mor pe capete. Este ca si cum COVID-19 ne-ar fi auzit in ultimii ani ca ne tot plangem de fenomenul imbatranirii populatiei si ar fi decis, in felul sau, ‘sa ne dea o mana de ajutor’”.

In loc de concluzii

In mod normal, un astfel de expozeu ar trebui sa se incheie cu niste concluzii. Numai ca, de data aceasta, concluziile raman pe seama celor care, supravietuind iadului creat de noi noua, peste ani, vor reusi sa dezlege sarada acestui eveniment dezastruos numit COVID-19. Daca vor reusi!

In mod cert, ceea ce se vede acum seamana cu un experiment la scara globala creat de un geniu al raului. Scopurile sale adevarate, obiectivele reale, nu pot fi decat banuite azi. Si, fiindca istoria este intotdeauna scrisa de invingatori (tradatorin. red.), ma indoiesc ca ele vor fi vreodata cunoscute pe deplin si ca cei responsabili de atata suferinta adusa semenilor lor vor fi in cele din urma pedepsiti. Insa, ceea ce se vede cu ochiul liber, este ca acum, cu o insistenta diabolica, impostura este ridicata la nivel de politica globala. Iar impostorii sunt tocmai aceia care conduc lumea.

A consemnat pentru dumneavoastra Teodor Palade via teopal.ro.

1. Valentin Dimitriu: Bill Gates vrea un vaccin pentru reducerea populatiei; ziare.com, vineri 5 martie 2020.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu