Un europarlamentar roman sfideaza globalismul UE

laurentiu rebega, globalismul, nationalismul economic

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2019/06/laurentiu-rebega.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2019/06/laurentiu-rebega.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Un europarlamentar roman sfideaza globalismul UE” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1561301355364{margin-bottom: 0px !important;}”]Europarlamentarul Laurentiu Rebega, vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si Libertatilor, se intreaba cum de ceea ce este bun pentru America nu este bun si pentru Romania, amintind ca, odata cu alegerea lui Trump, SUA nu mai propaga globalismul, ci nationalismul, im timp ce clasa politica de la Bucuresti a ramas blocata intr-un discurs autist, dictat parca de purtatorii de cuvant ai multinationalelor.

America nu trebuie copiata in toate, spune europarlamentarul Rebega, care sustine insa ca ideea centrala a doctrinei Trump esteaceea ca oamenii au nevoie sa creada ca merita mai mult sa munceasca si sa creeze pentru tara lor, decatpentru o economie globala abstracta. Asta in timp ce politica Romaniei a ramas ancorata in scheme si in formule de guvernare prefabricate la Bruxelles sau in alta parte.

Redam mai jos textul integral al europarlamentarului roman:

„Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun si pentru Romania?

Stephen Bannon, consilier al presedintelui Donald Trump, a anuntat in aceste zile, la Conferinta Actiunii Politice Conservatoare (CPAC) de la Washington, unde am participat si eu, lansarea ‘nationalismului economic’ in SUA. Asadar, pentru Statele Unite, nationalismul economic este bun si devine o politica de stat. In Romania, economia este complet controlata de corporatiile multinationale. Iar clasa politica de la Bucuresti se lauda in fata Uniunii Europene ca in Parlamentul national nu au patruns nationalistii!

Ce sa intelegem de aici? Ca politicienii nostri, care se feresc de nationalism, stiu mai bine decat SUA care este calea corecta a democratiei? Aceiasi politicieni ne-au indicat ani de zile modelul american ca singura cale de urmat pentru democratia romaneasca. Acum, pentru ca SUA nu mai propaga globalismul, ci nationalismul, grija fiecaruia pentru binele propriei natiuni in colaborare cu celelalte natiuni, clasa politica de la Bucuresti a ramas blocata intr-un discurs autist, dictat parca de purtatorii de cuvant ai multinationalelor.

Intr-adevar, in SUA bate un vant de schimbare si noul presedinte Donald Trump are de gand sa isi indeplineasca promisiunile electorale, asa cum este si normal. Poate acest lucru ii deranjeaza pe politicienii anti-Trump din toata lumea: modelul unui presedinte care intelege sa faca ceea ce a promis, in pofida corectitudinii politice a politicienilor mainstream si a presiunilor de tot felul.

Clasa politica de la Bucuresti inca nu intelege ca lumea este in schimbare, iar natiunile ca vectori principali ai economiei mondiale revin in actualitate. Politica de la Bucuresti a ramas ancorata in scheme si in formule de guvernare prefabricate la Bruxelles sau aiurea.

Nu spun ca ar trebui sa ne repezim cu capul inainte spre un autarhism feroce, ca pe vremea lui Ceausescu.

Nu vreau sa spun nici ca trebuie sa copiem America in toate. Dar ideea centrala a doctrinei Trump este aceea ca oamenii au nevoie sa creada ca merita mai mult sa munceasca si sa creeze pentru tara lor, decat pentru o economie globala abstracta. In Romania, marea majoritate a tinerilor doreste sa emigreze pentru ca, pur si simplu, politicienii nu ofera cetatenilor nici o motivatie in acest sens.

Noul val patriotic a cucerit intai SUA si va castiga si Europa. In SUA, chiar la Washington, aceasta schimbare este vizibila. Romania are si ea nevoie de o noua paradigma in care natiunea sa fie pe primul loc, iar acest lucru se va intampla indiferent cat de tare s-ar agata clasa politica de la Bucuresti de vechile forme si de birocratii prafuiti de la Bruxelles!”


„Cred cu tarie ca binele unei natiuni nu trebuie sa insemne raul alteia”

Laurentiu Constantin Rebega (n. 20 februarie 1976, Valenii de Munte, Judetul Prahova, Romania) este un politician roman, membru al Parlamentului European din 2014.

In Parlamentul European, Laurentiu Rebega este membru al Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) si al Comisiei pentru Petitii (PETI) si membru supleant in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si Comisia pentru Dezvoltare regionala (REGI). De asemenea, el face parte din Delegatia la Comisia Parlamentara mixta UE- Turcia. Din 2015, acesta a devenit vicepresedinte al grupului politic Europa Natiunilor si Libertatii (ENL).

Laurentiu Rebega a urmat intre anii 1999 si 2004 cursurile facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti.

S-a implicat intr-o serie de activitati studentesti, de reprezentare si organizare. A fost reprezentantul Ligii Studentilor din USAMV Bucuresti, presedinte al Asociatiei Sportive Agronomia si director de redactie la ziarul “Impact Studentesc”. In anul 2003, a urmat cursul Young Farmers, oferit de Grindsted Agricultural College din Danemarca. Dupa obtinerea diplomei de licenta in cadrul USAMV Bucuresti, s-a intors la Grindsted Agricultural College unde, in perioada 2004-2006, a obtinut diploma Junior Leader in Agricultural Business. In cadrul acestui program a studiat si realizat proiecte in domeniul managementului agricol.

In perioada 2007-2009 a fost masterand al USAMV Bucuresti unde s-a specializat in Management si Dezvoltare Rurala. Intre 2009 si 2011, a absolvit si cursurile programului de masterat din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti, Romania, specializarea Managementul Proiectelor de Dezvoltare Rurala si Regionala. In 2012, a urmat si cursurile Institutului Diplomatic Roman (specializarea Politica Externa si Diplomatie). In prezent, urmeaza cursurile programului de masterat cu specializarea Politica Internationala (International Politics, in limba engleza) oferit de Centrul European pentru Cercetari Internationale si Strategice din Bruxelles, Belgia.

In perioada 2004-2006 a lucrat ca inginer agronom practicant in Danemarca. Dupa revenirea in Romania, a lucrat ca inginer agronom la ISPIF (Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Imbunatatiri Funciare) Bucuresti, expert in logistica la ADT Projekt, director de productie la societatea JD Agro Cocora, Manager General pentru SC SEMINA SA si consultant la departamentul pentru Agricultura din cadrul SDC Agro Seed SRL.

In anul 2010 si-a inceput cariera politica in cadrul Partidului Conservator (PC), ulterior devenind si presedinte al filialei judetene a PC Prahova. In iunie 2012, la alegerilor locale, Laurentiu Rebega a obtinut mandatul de consilier judetean, fiind ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova. In 2014, a devenit vicepresedinte al PC la nivel national si coordonator al Departamentului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. In mai 2014, a candidat pe listele aliantei PSD-PC-UNPR la alegerile europarlamentare si a obtinut un mandat in cadrul Parlamentului European.

In urma alegerilor pentru Parlamentul European, Laurentiu Rebega a devenit, la 38 de ani, unul dintre cei 32 de europarlamentari ai Romaniei. Pana in iunie 2015, a fost membru al Grupului S&D (Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European). In perioada iunie 2014-iunie 2015, a fost membru cu drepturi depline in Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI), Comisia pentru Petitii (PETI) si membru supleant in Comisia pentru Pescuit (PECH) si membru al Delegatiei la comitetele parlamentare de cooperare UE-Armenia si UE-Azerbaijan si la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Georgia.

In ianuarie 2015 a demisionat din PC si a devenit europarlamentar independent. In iunie 2015, a plecat din grupul politic S&D si s-a alaturat unui nou grup politic, Europa Natiunilor si Libertatii (Europe des Nations et Libertes/ Europe of Nations and Freedoms), fiind singurul deputat roman din acest grup care numara 39 de europarlamentari din 9 state (Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Romania si UK). In 2015, a devenit membru supleant in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si Comisia pentru Dezvoltare regionala (REGI). De asemenea, face parte din Delegatia la Comisia Parlamentara mixta UE- Turcia.

Pe pagina personala, Laurentiu Rebega afirma ca intreaga sa activitate sustine ideologic si participativ apararea libertatilor individuale, a suveranitatii nationale si protejarea libertatii de exprimare in toate formele. Prin apartenenta la grupul politic ENL (de orientare nationalista), Laurentiu Rebega si-a exprimat inca o data patriotismul si loialitatea neconditionata pentru valorile natiunii romane si principiile statului unitar roman:

„Cred cu tarie ca binele unei natiuni nu trebuie sa insemne raul alteia, fapt pentru care convingerile mele patriotice si nationaliste vor fi prezente in fiecare dintre actiunile mele politice. Voi apara idealurile nationale, istoria, traditiile, religia crestina si obiceiurile mostenite, participand activ la recunoasterea valorilor romane in planul civilizatiei europene si globale. Sunt si voi ramane continuatorul de drept al nazuintelor revolutiilor romane de la 1848, de unitate teritoriala, al spiritului de emancipare si afirmare a Natiunii Romane intru dreptate si concordie nationala”.

Sursa: octavpelin.wordpress.com.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu