Catalin Berenghi – Cei care incalca legea sunt infractori, indiferent de etnie, rasa sau religie

Catalin Berenghi - Cei care incalca legea sunt infractori, indiferent de etnie, rasa sau religie

Am fost intrebat de ce ma tot agit cu actiunile in instanta. Am vreo 40 pana acum, unul dintre ele fiind cel impotriva UDMR-ului. Si inca unul – impreuna cu Mircea Serban – impotriva firmelor Atzi Timurim si Ezras Shulem – interfata din Romania a Comunitatii Evreilor din New York –, pentru ca au inceput, fara autorizatie de constructie, ridicarea celei mai mari sinagogi din Europa Centrala si de Est, la Sighetul Marmatiei. Adica un fel de mega-sinagoga. Iar la tot ce inseamna „mega” ma pricep, dupa cum se stie… Interesant e faptul ca acolo exista deja o sinagoga, pentru cei 26 de evrei si inca pe atatia filosemiti din Sighet… N-am nimic cu evreii, caci nu mi-au facut personal nimic. Dar ma simt jignit personal de aceasta obraznicie de a sfida legile statului. Adica chiar ii doare-n chipa de legile statului roman? Eu nu pot accepta asta, iar daca institutiile abilitate nu iau nici o masura, o fac eu…

Si acum sa raspund la intrebarea legata de actiunile mele in sintanta… Legile statului sunt proaste. Foarte proaste! Au fost facute de ei, pentru ei. Ca sa poata fura fara sa fie pedepsiti. Toti, fara exceptie, de treizeci de ani incoace. Si dupa ce au facut astfel de legi, nici pe astea nu le respecta, si pe astea le incalca. Ca sa poata fura si vinde mai mult, tot mai mult. Bucata cu bucata, centimetru cu centimetru, sau daca se poate cu totul, toata Romania. Nu se mai satura! Si atunci m-am hotarat sa folosesc bratul murdar al legii lor, impotriva lor. Voi fi cosmarul vietii acestor vanzatori si tradatori de tara. Ca sa stie, inainte de a baga mana in banii publici sau cand vor sa mai vanda ceva ce nu le apartine, ca e unul care sta cu ochii pe ei. In artele martiale, folosirea fortei adversarului impotriva lui se numeste aikido. Pentru mine actiunile in instanta sunt o forma de lupta. Si, a propos de procesul impotriva firmelor evreiesti, vreau sa arat ca nu exista teme sau subiecte „tabu”, atunci cand e vorba de drept si de dreptate pentru romani si Romania.

Cei care incalca legea sunt infractori, indiferent de etnie, rasa sau religie. Deci, n-o sa ezit niciodata sa lupt impotriva unui infractor doar pentru faptul ca e evreu sau ungur, sau neamt si ca, vezi Doamne, pot fi acuzat de sovinism, rasism sau xenofobie. Nu. Legile statului, asa cum sunt ele, trebuie respectate si punct.

Sunt constient, in acelasi timp, ca toate aceste actiuni ale mele nu rezolva problemele de sistem ale Romaniei. Caci degeaba pui petice noi pe haina putreda, ea se va rupe in alta parte. Solutia ar fi fost – si este inca – proiectul de revizuire a Constitutiei, intitulat CONSTITUTIA CETATENILOR, pe care mi-l asumasem, ca proiect de tara, in candidatura la presedintie. Proiectul e public si oricine ar ajunge presedinte, il poate scoate la referendum. Credeti ca o va face cineva? Va spun eu: NIMENI. Pentru ca nimeni nu urmareste binele Romaniei, toti vor doar puterea. Si o vor pentru ei, nu pentru tara!

Eu voi sustine si promova in continuare acest proiect, indiferent in ce pozitie politica sau civica ma voi afla si sunt alaturi de cei care, la randul lor, il sustin. Sunt convins ca, in cele din urma, acest proiect, acest model de tara, isi va gasi locul cuvenit.

Asta nu ma va indeparta insa de la actiunile mele punctuale, incepute sau care urmeaza. Am spus ca am deja 40 de procese pe rol. Urmeaza actiunea impotriva Muzeului Holocaustului. Nu mi se pare normal ca, intr-o tara in care NU A FOST HOLOCAUST, sa existe, un muzeu cu un astfel de nume. Poate un holocaust impotriva poporului roman. Holocaustul din Romania impotriva evreilor trebuie mai intai dovedit caci, pana acum, nu a fost decat enuntat si impus. Pana cand istoricii nu se vor aduna si nu vor face un proces real, cu dezbatere publica, pe aceasta tema, eventual cu participarea internationala, eu nu voi accepta o asemenea umilinta. Si nu sunt singurul.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu