In Articole, Modelul de Tara

Catalin Berenghi - Antidotul la CORONAVIRUS

Revin la ideea, formulata in urma cu doua numere, ca, daca nu putem salva tara, macar sa salvam Bucurestiul. N-are legatura cu ONG-ul lui Nicusor Dan, e vorba de salvarea oamenilor, pentru ca, de fapt, omul e tinta finala a oricarui demers cinstit. Omul concret din Bucuresti, in cazul de fata, cu necazurile lui, cu nemultumirile lui, cu problemele lui create de inconstienta sau lacomia altor oameni, dar si cu propria complicitate prin tacere si lipsa de reactie la jaful si distrugerea care se desfasoara sub ochii lui. Am vorbit atunci despre un proiect concret de transformare a gunoaielor in resurse, prin tehnologia EcoHornet.

Acum a aparut o amenintare planetara care ne pune tuturor in pericol iminent vietile. In timp ce intreg mapamondul a intrat in fibrilatii de teama inspaimantatorului flagel Coronavirus, solutia impotriva lui se afla in Romania si apartine inginerului inventator Dumitru Panculescu (aflat deja in negocieri, pe mai multe filiere, cu chinezii). Inventia lui este un aparat care functioneaza cu plasma rece si care distruge, prin ardere si prin alimentare cu ozon, ORICE FEL DE MICRO-ORGANISME, inclusiv Coronavirus-ul.

Mai mult decat atata, poate consuma tot fumul ce polueaza atmosfera din spatiile inchise sau deschise, in functie de marimea aparatelor. Este o tehnologie (numita Tehnologia PANCUANTIC) prin care aerul atmosferic este depoluat fara utilizarea consumabilelor si fara sa genereze poluanti secundari. Nu mai pomenesc de faptul ca Romania a avut deschise, in anul 2017, doua proceduri de infringement pe subiectul calitatii aerului, iar Comisia Europeana a aratat ca poluarea atmosferica provoaca mai mult de 25.000 de decese premature pe an in Romania.

Aparatele si echipamentele realizate in ultimii 10 ani prin tehnologia PANCUANTIC, au produs peste 1 milion km3 de aer curat. Inventia inginerului Dumitru Panculescu este brevetata in Romania si SUA, iar aparatele realizate au fost medaliate cu aur la saloanele de inventica nationale si internationale de la Bucuresti, Bruxelles si Geneva.

Pentru cei care pretind ca Primaria nu are instrumente sau bani pentru dezvoltarea unei linii de productie, reamintesc ca, inca din 2007, Comisia Europeana a creat un sistem transnational dedicat transferului tehnologic in UE, care se numeste „Enterprise Europe Network”. Reteaua e construita cu scopul de a ajuta institutele de cercetare, universitatile si intreprinderile mici si mijlocii sa-si dezvolte potentialul de inovare, oferind si un serviciu la care antreprenorii pot solicita consiliere.

Pot sa pun problema si altfel: se apropie termenul scadent acordat Romaniei pentru conformarea la directivele europene pe probleme de mediu. Daca nu ne conformam, urmeaza amenzile Comisiei Europene. Stiti cat vor fi de mari? 200.000 Euro/zi, respectiv 6 milioane de Euro/luna, in primele luni, si 1.000.000 Euro/zi, respectiv 30 de milioane de Euro/luna, in urmatoarele luni. Asta in timp ce calculul estimativ al unui metru cub de aer proaspat, rezultat ca urmare a functionarii aparatelor Pancuantic, pentru un necesar de 12.000 m3/ora de aer proaspat, este de 0,01 Euro centi.

Dar sa revin la Coronavirus, care poate „exploda” din clipa in clipa si in Romania, extinzandu-se necontrolabil, in toate spatiile de carantina. Aparatul inginerului Dumitru Panculescu poate face o sterilizare totala cu ozonul produs, astfel incat virusul nu se mai poate propaga de la om la om.

Multi vor spune, probabil, ca problema prezentata nu e de competenta Primariei Capitalei. Proabil asa au gandit si primarii care s-au perindat pana acum. Nimic nu era de competenta primarului, de aceea nu au facut nimic pentru bucuresteni. De aceea, va intreb direct: vreti tot asa? Votati-i pe oricare dintre ei! Ei sunt Coronavirus-ul vietii noastre publice, caci vin din zonele politice infectate. Vreti antidotul la Coronavirus? Votati-ma pe mine!

A consemnat pentru dumneavoastra, Catalin Berenghi via certitudinea.ro, numarul 58, 2020.

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
pamfil seicaru, 23 august 1944karl marx, ion iliescu, 1989, capitalism, comunism, revolutie, privatizare, privatizarea comunismului
%d bloggers like this: