Catalin Berenghi – Nu vedeti ca e ilegal sa fii roman, in Romania?

Catalin Berenghi - Nu vedeti ca e ilegal sa fii roman, in Romania?

Am fost intrebat din nou de ce mai sustin proiectul legislativ initiat de Constantin Cojocaru intitulat CONSTITUTIA CETATENILOR, acum, dupa ce, pentru mine, campania electorala s-a terminat. Se pare ca atunci cand am mai raspuns nu am fost crezut. Adica s-a considerat, chiar de unii sustinatori ai mei, ca e o vrajeala electorala, ca sa dau bine la public. Gresit! Constitutia Cetatenilor nu mi-a adus niciun avantaj, ba, as putea sa spun, mi-a facut chiar deservicii. Somatia, pe care am primit-o spre sfarsitul campaniei de strangere de semnaturi, de la politia din Suceava, cum ca as fi circulat fara permis prin zona – ceea ce s-a dovedit o manevra grosolana – are mare legatura cu acest proiect. De ce? Pentru ca promulgarea ei ar insemna resetarea intregului sistem legislativ, ceea ce n-ar mai permite jaful si batjocura poporului roman, iar parlamentarii ar trebui sa dea socoteala, periodic, in fata colegiilor care i-au ales, de respectarea promisiunilor electorale. Si este doar un aspect. Din pacate, referendumul propus de populatie, adica democratia directa, participativa, este prevazut de Constitutia actuala in articolul 2, dar este anulat, de aceeasi Constitutie, in articolul 61, unde spune ca „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”. Cum vi se pare asta? Unde vedeti dumneavoastra democratie aici?

Nu vi se pare ca e, de fapt, dictatura parlamentara? Si daca e dictatura, pentru ce au mai murit oameni in decembrie 1989? Ca sa inlocuim o dictatura cu alta? Nu vedeti ca e ilegal sa fii roman, in Romania? Vine ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, si noi cu ce ne prezentam la bilant? Cu doi candidati la Presedintia Romaniei care se balacaresc ca la usa cortului, acuzandu-se reciproc de minciuna, hotie si incompetenta. Si au perfecta dreptate in tot ce spune unul despre celalalt. Dar si unul, si celalalt au facut parte din partide care s-au succedat la putere de 30 de ani incoace. Au mintit pe rand. Au furat pe rand. Au vandut pe rand. Si acum se acuza reciproc… Atat a reusit sa produca natia romana? Doua personaje de Cartoon Network care candideaza la presedintie?

In ceea ce ma priveste, sunt constient ca duc o lupta in ring cu mainile legate. Legate de legile date de ei, pentru ei, de Constitutia facuta de ei, pentru ei. Iar ei sunt multi si ataca din toate partile, uniti de spiritul de haita. Se bat intre ei pentru ciolan, dar nu lasa pe nimeni sa se apropie de macelarie.

Voi povesti odata si odata despre indarjirea, ura si… serviciile cu care ma hartuiesc, incercand sa ma scoata din lupta, din „dispozitiv”. Nu vor reusi. Ii hartuiesc, la randul meu, cu singurul instrument pe care-l am la indemana: justitia. Chiar daca si ea e de partea lor, nu poate ignora flagrantul. Iar faptele lor sunt flagrante. Am sa dau un exemplu simplu: de multi ani, poate peste zece, pe primaria din Carei placile oficiale, cu insemnele statului roman, nu exista. Au fost inlocuite cu placi negre, fara insemne. Ce fel de parlament, guvern si presedintie a ROMANIEI sunt acelea care accepta, pe teritoriul ROMANIEI, o asemenea insulta si incalcare a Constitutiei ROMANIEI? Voi merge acolo curand si le voi inlocui, la randul meu, cu cele legale, daca nu o vor face ei intre timp. Sunt curios ce autoritate a statului roman ma va sanctiona pentru ca am aplicat legea.

Cat priveste pozitia mea in legatura cu turul doi al alegerilor prezidentiale, nu e nimic de facut. Presedintele a fost „ales” demult, de altii din afara. Noi nu suntem decat niste figuranti intr-o piesa proasta. E nevoie de prezenta noastra la vot, ca sa validam scenariul. Si daca nu ne ducem, ei tot atatea buletine vor numara. De fapt, sunt numarate si ele, dinainte. Visez un moment al boicotului general, cand poporul va merge la urne ca sa-i taie pe toti de pe lista. Dar vremea aia inca n-a venit…

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu