In Articole, Modelul de Tara

Calin Georgescu - Lumea in care traim

Lumea actuala este marcata de doua pacate fundamentale, condamnate de toate religiile lumii: lacomia si trufia. Primul a dus la o criza economica, iar al doilea la o criza politica.

Creditarea a ajuns atat de accesibila in aceasta lume, incat putem cumpara ceea ce nu avem nevoie cu bani pe care nu-i avem. Toate bancile lumii incurajeaza consumul, pentru ca acesta este, de fapt, rolul lor major, sa dea bani celui care nu produce. I s-a permis lumii sa intre in sclavagism fara sa-si dea seama.

Lumea intreaga este condusa, in esenta, de marile corporatii, care au doua misiuni: una, sa submineze viitorul unor generatii si al unor popoare intregi, a doua, sa inlature total orice leadership autentic politic, controlandu-l si subjugandu-l financiar.

Principala problema a acestei lumi, acum si in viitor, este si va fi consumul de resurse. Marile corporatii au infometat-o si tot ele au insetat-o. Si tot ele ghidoneaza leadership-ul politic..

Compania elvetiana Nestlé, de pilda, care are CEO un austriac, detine in acest moment 70% din apa potabila a lumii. Un milion de metri cubi de apa, forata in tarile in care i se permite acest lucru, o costa 3,5 dolari, iar compania Nestlé vinde acelasi milion de metri cubi de apa in sticle de plastic (a se citi: deseuri) cu 2.000.000 de dolari. Multi dintre dumneavoastra cunoasteti ca bautura Coca-Cola este nociva. Dar ceea ce trebuie sa stiti in plus despre ea este ca e facuta cu apa unor tari unde aceasta resursa incepe sa fie deficitara. Deci, practic, band Coca-Cola, se bea apa unor popoare care n-o mai au. Popoare intregi sunt abandonate in sete si in foame

La un moment dat, CEO-ul de la Nestlé a spus: „Da, am dezvoltat organisme modificate genetic, dar am facut-o pentru a hrani lumea”. Fals! De fapt, ei au infometat lumea!

Sursa: Cumpana Romaniei, de Calin Georgescu, Editura Christiana, Bucuresti, 2016.

Recommended Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
arta, eroii neamului, batalia de la jiu, dan puric, umorul romanescmodele, agricultura, calin georgescu, dezvoltare sustenabila, noua ordine mondiala, noul nationalism, distributismul, călin georgescu