,

Calin Georgescu – Noua Ordine Mondiala

modele, agricultura, calin georgescu, dezvoltare sustenabila, noua ordine mondiala, noul nationalism, distributismul, călin georgescu

Calin Georgescu - Noua Ordine Mondiala

Este putin cunoscuta originea actualei Noi Ordini Mondiale, prin care principiile globalismului sunt impuse intregii omeniri. Noua Ordine Mondiala este rezultatul unei uriase inginerii economice si geopolitice, care a dus la convergenta sistemelor sovietic si occidental intr-un proiect unipolar de dimensiuni planetare. Propaganda neoliberala, atat de dreapta cat si de stanga, prezinta Noua Ordine Mondiala ca pe implinirea definitiva si glorioasa a istoriei omenirii. De fapt, este doar o legitimare a ordinii neoliberale care functioneaza in avantajul marilor corporatii si al institutiilor financiare.

Pe 15 decembrie 1987, in fata Senatului american, republicanul Jesse Helms, presedintele Comisiei pentru relatii externe din cadrul Senatului, demasca proiectul Noii Ordini Mondiale care urma sa fie construita dupa caderea planificata a comunismului:

„Examinand atent ceea ce se petrece in spatele usilor inchise, constatam ca grupuri de interese de pe langa Departamentul de Stat, Departamentul de Comert, marile centre bancare, marile retele mass-media, universitati, industria filmului, mari fundatii non-profit actioneaza impreuna cu stapanii de la Kremlin in slujba a ceea ce unii numesc Noua Ordine Mondiala. Organizatii private precum Council of Foreign Affairs, The Royal Institute of International Affairs, The Trilateral Commission, The Darmouth Conference, The Aspen Institute for Humanistic Studies, The Atlantinc Institute si grupul Bilderberg sunt puse sa raspandeasca si sa coordoneze planurile in vederea realizarii asa-numitei Noi Ordini Mondiale in marea finanta, marile centre de afaceri, cercurile universitare si guvernamentale… Astazi, ideologia acestor grupuri se numeste globalism. […] Din punctul de vedere globalist, statele si granitele nationale nu mai conteaza. Filosofiile si principiile politice par sa devina o chestiune relativa. Chiar si constitutiile devin irelevante in exercitarea puterii. Libertatea si tirania nu mai sunt privite ca fiind in mod necesar rele sau bune si, in nici un caz, nu sunt o componenta a politicii. Globalismul considera ca activitatile fortelor financiare si industriale trebuie sa fie orientate spre transpunerea in viata a proiectului unei singure societati globale. Aceasta se va realiza in principal prin convergenta sistemelor american si sovietic. Singurul lucru care conteaza cu adevarat pentru acecste grupuri este obtinerea de profituri maxime, profituri rezultate dintr-o practica pe care eu o numesc capitalism financiar, un sistem bazat pe doi mari piloni: indatorarea tarilor si politica de monopol. Acesta nu este capitalismul real, este drumul spre concentrarea monopolista a activitatii economice si spre sclavie politica.”

Senator JESSE HELMS, Congressional Record, Vol. 133, p. 18146, 1987.

Globalismul

Ideologiile globalismului incearca sa legitimeze o lume unipolara reconstruita dupa dogmele neoliberale, militeaza pentru slabirea sau distrugerea autoritatii statelor nationale in fata entitatilor non-statale (companiile transnationale, institutiile financiare gen FMI) si pentru „corectitudinea politica”.

Globalismul nu este in folosul omului de rand si al statului national, ci in folosul elitelor cosmopolite si al superbogatilor, al marilor corporatii si al institutiilor financiare.

Nu trebuie sa ne fie insa teama. De globalism si de sustinatorii lui interni si externi ne va apara dragostea de tara, daca stim sa o traim cu adevarat si s-o crestem in suflet. Sau, ca sa-l citez pe paleoconservatorul american Pat Buchanan, „nationalismul, nu NATO este aliatul nostru”.

Sursa: Cumpana Romaniei, de Calin Georgescu, Editura Christiana, Bucuresti, 2016.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu